expand_more
search

Nog drie hengsten door naar tweede bezichtiging

calendar_today 18 december 2020

De na- en herkeuring op vrijdag 18 december leverde voor drie hengsten een ticket op voor de tweede bezichtiging. Twee hengsten kwamen uit de nakeuring, één uit de herkeuring. Dat brengt het totaal op 112 hengsten die na de eerste bezichtiging door mogen naar de tweede ronde in januari. Eerder werden al 109 hengsten geselecteerd.

Zoon van Julius 486 en Omer 493

De nakeuring, uitgevoerd door Piet Bergsma, Corry Terpstra en Annemieke Elsinga, leverde voor twee hengsten groen licht op. Fier fan Waadsicht (Julius 486 x Uldrik 457), gefokt door Ferry Wolfswinkel van Vlieland en in eigendom van Laura Bzinkiewicz uit het Franse Fontaine les Dijon, en de tweede hengst is Hidzer fan Panhuys (Omer 493 x Jasper 366), gefokt en in eigendom van de familie Wijma uit Jislum.

Eros af Sortemosegaard toch door

De herkeuring, uitgevoerd door Sabien Zwaga, Bart Bax en Jan Hellinx, bracht ook Eros af Sortemosegaard (Epke 474 x Tsjalle 454) een stap verder in het hengstenselectietraject. De hengst is in Denemarken gefokt, bij Stutteri Sortemosegaard, en in eigendom van Age Okkema.

Tweede bezichtiging: 14 en 15 januari

De tweede bezichtiging zal plaatsvinden op 14 en 15 januari 2021. Ook weer in Drachten en zeker weer te zien via de livestream.

Deel dit bericht

Meer nieuws