Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Nog een Modelmerrie op de Centrale Keuring: Resa S. (Onne 376)

calendar_today 17 september 2021

In de catalogus staat ze niet, maar ze komt wel degelijk naar Harich. Resa S. Sport Model Preferent Prestatie (Onne 376 x Feitse 293) van Stal Jede uit Vledder zal in de rubriek Modelmerries in de lange lijnen getoond worden.

Van Nederland naar Denemarken, en weer Nederland

De 16-jarige Resa is één van de eerste fokpaarden die Marcel en Jacqueline Schoo aanschaften toen ze hun Stal Jede fokkerij begonnen. ‘We reden met Germ Aise Bouma door Denemarken en kwamen Resa tegen bij de familie Fynbo’, vertelt Marcel. ‘Ze was toen al Model’, vult Jacqueline aan. ‘We zochten naar paarden voor het opzetten van onze fokkerij en waren meteen enthousiast over Resa.’ De koop werd snel gesloten en Resa – gefokt door Ellen van Slooten uit de familie van Bastiaan 510 – meteen ingeladen.

Drachtig van Meinte 490

Het is inmiddels acht jaar geleden en bij Stal Jede werd Resa Preferent én afgelopen zomer Prestatie. Inmiddels werden er vijf veulens geboren, gingen nakomelingen naar Noorwegen en Zwitserland en is Resa voor komend jaar drachtig van diepvriessperma van Meinte 490. ‘We houden wel van wat gekkigheid’, verklaart Marcel de hengstenkeuze.

Resa is niet de enige Modelmerrie uit Vledder die naar Harich komt. Ook de afgelopen jaar Model geworden Juwiel H. fan Lutke Peinjum Model Sport AA(Tsjalle 454 x Jasper 366) zal zich presenteren. Ook Juwiel zal te zien zijn in de lange lijnen, vertellen Marcel en Jacqueline alvast. Juwiel is drachtig van Fonger 478 en heeft met Crystal Jede Kroon AAA (Alwin 469) zelf ook alweer een succesvol sportpaard op de wereld gezet.

Twee Kroonmerries in de race voor Model

Stal Jede is ‘grootinzender’ in Harich. Naast de Modelmerries komen er ook nog twee Kroonmerries in de baan die een gooi doen naar Model. Marije Helena L. Kroon Sport AA (Dries 421 x Leffert 306) en Puck ‘fan Vels’ Kroon Sport AAA (Norbert 444 x Haitse 425). ‘Van Marije Helena komt ook nog een dochter in de baan’, vertelt het echtpaar. Dat is de driejarige Stermerrie Gaitlynn Jede (Bartele 472 x Dries 421), klinkt het trots. ‘Het worden spannende dagen.’

Deel dit bericht

Meer nieuws