Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Ook dubbel winst voor Thea Dijkstra; Fries kampioen met Harm(Michiel 442) en Floris (Wolfert 467)

calendar_today 13 februari 2023

Op zondag 12 februari is Thea Dijkstra tweemaal Fries kampioen geworden tijdens de KNHS Indoor regiokampioenschappen. Met Harm fan de Koldenhool (Michiel 442) werd ze kampioen in de klasse L2 dressuur terwijl Floris Ster (Wolfert 467) de allerbeste was in de klasse M1.

Harm doet het weer

Met de net vijfjarige Harm wist Thea al eerder het allerhoogste podium te halen. Afgelopen zomer werd de combinatie nog Nederlands kampioen in de klasse L2 tijdens de Hippiade. ‘Het moet toch maar weer even’, schrijft Thea op haar Facebookpagina. ‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.’ In het geval van Harm bijna wel, de dubbelkampioen wist namelijk een score van 69,92% bij elkaar te rijden.

Floris onverslaanbaar

In de klasse M1 kon niemand tippen aan Thea en de Wolfert 467 nakomeling Floris. Hun constante en voorwaartse proef kreeg een score van 67,25% en daarmee mocht Thea nog een kampioenslint in ontvangst nemen. De sterruin is in eigendom van Arlies van der Brug, die haar kersverse kampioenspaard in verband met vakantie had uitgeleend.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws