Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Opwarmen voor de HK met een terugblik naar 2023: bekijk hier de (Nederlandse) workshops met lezingen

calendar_today 27 december 2023

Van het beoordelen van het Friese paard tot aan fokkerij, onderzoek, trainingstips en de vruchtbaarheid bij Friese paarden; de JongKFPS clinics van 2023 waren een bron van informatie en inspiratie. Bekijk hieronder de video’s die in het Nederlands werden gegeven. Voor de HK 2024 staan er weer mooie presentaties op de agenda. Klik hier voor het programma en tickets voor de vrijdag-clinicdag in het WTC in Leeuwarden.

Nederlands:

Vruchtbaarheid met dierenarts Karin Hendriks

Dierenarts Karin Hendriks vertelt in ongeveer 55 minuten over de vruchtbaarheid van Friese paarden. Ze doet veel vruchtbaarheidsbegeleiding van Friese merries en in haar lezing bespreekt ze de specifieke cyclus van Friese paarden en verschillende voortplantingstechnieken.

Handel en export met Pascalle Drijfhout van Horses2fly

Bij Horses2fly zijn ze gespecialiseerd in de quarantaine en export van Friese paarden. Dierenarts Pascalle Drijfhout vertelt over het verschil in eisen tussen de landen en het hele proces van stal naar stal.

Het onderzoek ‘Behoud van het Friese paard’ door Marije Steensma

In 2023 is het fokkerij onderzoek ‘Behoud van het Friese paard’ gestart. Wageningen-UR onderzoekster en Friese paardenliefhebber Marije Steensma vertelt over het onderzoek dat als doel heeft het selecteren tegen erfelijke gebreken, met behoud van de genetische diversiteit van het Friese paard.

De fokkerij van het Friese paard door Tjitze Bouma

De voorzitter van de fokkerijraad Tjitze Bouma vertelt over zijn eigen fokkerij met stam 8, over de historie van de fokkerij met het Friese paard, het fokdoel en de onderwerpen waar de fokkerijraad mee aan de slag is.

Beoordelen van het Friese paard met Wil Thijssen

In drie kwartier neemt KFPS jurylid Wil Thijssen het beoordelen van het Friese paard door. Hij vertelt hoe juryleden kijken naar de onderdelen exterieur en beweging. Een basiscursus die voor iedere liefhebber van het Friese paard een ‘must’ is.

Opfok van jonge paarden met Berit Boshuizen

Wat zijn de meest voorkomende problemen in de opfokperiode? Berit Boshuizen is internist bij Paardenkliniek Wolvega en ze behandelt in deze presentatie van een uur vooral ook de parasitaire infecties die op één staan bij de meest voorkomende problemen.

Het hoe, wat en waarom van de aanlegtest met Hergen van Hall

Wat verwacht een jury van een Fries paard dat meedoet aan de aanlegtesten IBOP of ABFP? Hergen van Hall legt uit dat een aanlegtest niet hetzelfde is als een dressuurproef. Het gaat om de natuurlijke aanleg van het paard en Hergen vertelt over het belang van deze testen en waar dan naar gekeken wordt door de jury.

Hirudotherapie met Martsje Bergsma

Medicinale bloedzuigers zijn fascinerende dieren die kunnen helpen bij de aandoeningen en kwalen, zo begint Martsje Bergsma deze presentatie over de Hirudotherapie. In een klein uurtje vertelt ze met collega Sabine over de bloedzuigers en een aantal succesvolle behandelingen.

De theorie van tuigen en mennen door Mechteld van der Kooi en Albert Minkema

In een hele korte cursus van drie kwartier maken Mechteld van der Kooi en Albert Minkema het publiek wegwijs in de tuigsportwereld. Het verschil tussen mennen en tuigen komt aan bod, het harnachement, de hulpmiddelen en de manier van bewegen van het tuigpaard.

Hengstenselectie en hengstenkeuze door Manuel Gasseling

KFPS aspirant inspecteur Manuel Gasseling neemt u mee langs de keuzes die er zijn in de fokkerij van de Friese paarden. Hoe komt u tot de beste hengstenkeuze voor uw merrie? Waar houdt u rekening mee en waar kan ik op de website de slimme tools vinden om een keuze te maken.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws