Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Regiokampioenschappen: Fryso 518 en Jannick (Nane 492) Fries kampioen, reservetitels door het hele land

calendar_today 11 februari 2024

Op zaterdag 10 februari zijn Hennie Roffel en Fryso 518 Fries kampioen in de klasse Z1 geworden tijdens de Regiokampioenschappen in Harich. Ook het reservekampioenschap in deze klasse was voor Hennie, ditmaal met Dom Pérignon TKJ (Jasper 366).

Nek aan nek

Tijdens de eerste proef op vrijdag 9 februari bleek Hennie met haar beide troeven al zeer aan elkaar gewaagd. Toen stond de Jasper 366 nakomeling Dom Pérignon TKJ, stamboeknaam Timo B., nog bovenaan met 0,3% verschil maar tijdens de finale op zaterdagavond was Fryso 518 onverslaanbaar. De combinatie reed naar een totaalscore van 70,60% en mag zich van haar beste kant laten zien tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Ook Dom Pérignon mag Friesland vertegenwoordigen tijdens het NK.

Yannick op kop

Op zondag 11 februari was er nog een kampioenstitel voor een Friese parel. In de klasse L1 dressuur werden Sofi Väisänen en Fryso’s Jannick (Nane 492) Fries kampioen met een score van 67,58%. Het reservekampioenschap was voor Ilse Meerding en GPD Heine (Jehannes 484) met 66,66%. Beide combinaties hebben zich hiermee ook gekwalificeerd voor het NK.

Fries kampioen L1 Sofi Väisänen en Fryso’s Jannick (Nane 492) met eigenaar Sybren Minkema. Foto : Nando Dirksen.

Zilver voor Imre

Ook in het Groningse Tolbert werden dit weekend de Regiokampioenschappen georganiseerd bij de HJC Manege. In de klasse M1 reden Monique Brandsma – van der Meij en Imre S.R. Ster AAA als enige “Friese” combinatie mee en lieten meteen zien wat ze waard waren. Met een score van 66,33% werden zij reservekampioen en scoorden ook zij een ticket voor het NK in Ermelo.

Kashmir naar Ermelo

In Noord-Holland reden Laura Dijkzeul en Kashmir af Oksegaarden Ster (Nane 492) mee in de klasse B. De Deens gefokte Kashmir zette zijn beste beentje voor met Laura en dat werd beloond met een score 67,50% en daarmee mogen zij zichzelf nu reservekampioen noemen. De combinatie uit Haarlem mag zichzelf nogmaals laten zien tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo die over twee weken gehouden zullen worden.

Reservetitel voor Hendrik

Een week eerder werden de Regiokampioenschappen al gereden voor de provincie Drenthe. Op zaterdag 3 februari verschenen Nathalie Vorenhout en Hendrik fan ‘e Goëngamieden (Alwin 469) aan de start in de klasse L2. En niet zonder succes. De combinatie uit Boijl reed naar een percentage van 67,55% en veroverde daarmee de reservetitel in hun klasse. Ook deze zwarte parel gaan we terug zien in Ermelo.

Deel dit bericht

Meer nieuws