Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Renie Koster viert 40-jarig jubileum bij het KFPS

calendar_today 1 juni 2023

Op donderdag 1 juni viert Renie Koster haar 40-jarig jubileum bij het KFPS. Ze kwam 1 juni 1983 in dienst bij het stamboek waar ze ‘met heel veel plezier’ en ‘hopelijk nog heel lang’ werkt.

Begonnen met één collega

Renie (58) kwam na haar Havo-examen via het arbeidsbureau bij het KFPS terecht als medewerker stamboekregistratie. Het kantoor – toen nog in Leeuwarden – bestond uit twee mensen en dat betekende allerhande klussen aanpakken. De stamboekregistratie werd nog handmatig uitgevoerd en opgeslagen in kaartenbakken. Inmiddels met meer collega’s op kantoor in Drachten heeft Renie zich gespecialiseerd in het overschrijvingen van paspoorten en stamboekcertificaten. Ook verwerkt ze duplicaat papieren, zowel voor het binnen- als het buitenland.

Op de cover van Phryso

Zelf heeft ze geen Friese paarden, maar ze sierde toch al eens de cover van Phryso. Renie is op 5 september 1986 getrouwd met haar Reinder Koster en het bruidspaar werd met een koets met vier Friese paarden – met Piet de Boer aan de leidsels – naar het gemeentehuis gereden. Een prachtig plaatje wat op de voorkant van Phryso september 1986 terecht kwam.

Deel dit bericht

Meer nieuws