expand_more
search

Ruin Ynte (Hessel 480) kampioen in North Carolina

calendar_today 10 oktober 2022

Ster eerste premie ruin Ynte fan Vels Ster (Hessel 480 x Haitse 425) is op maandag 10 oktober in Tryon, North Carolina kampioen geworden. Reservekampioen werd de driejarige Katsje C. Ster (Norbert 444 x Doaitsen 420) die een Ster eerste premie kreeg. Voor haar moeder Panter C. Kroon AA (Doaitsen 420 x Sape 381) was er het Kroonpredicaat. Dubbel feest voor Grant & Susan Cassem die een Ster en een Kroonmerrie mee naar huis konden nemen.

Kroonmerrie Panter C.

Juryleden Wil Thijssen en Frans Smits konden de negenjarige Stermerrie Panter C. in de ochtend bij de IBOP al 80,5 punten toekennen. Met een AA-predicaat kon de Voorlopig Kroonmerrie definitief Kroon worden. Daar bleef het voor Panter bij, een uitnodiging voor Model volgde niet op de keuring.
Voor het kampioenschap bij de merries kwamen twee nieuwbakken Stermerries in aanmerking. Panter haar driejarige dochter Katsje C haalde een Ster met een eerste premie De vierjarige Gemma (Norbert 444 x Ulke 338), uit de in Amerika succesvolle sportmerrie Lobke E Ster Sport Elite, kreeg een Ster tweede premie en de merrie gefokt door Sue Neipert en in eigendom van Charla Salathe, mocht zich naast Katsje opstellen als reservekampioen.

Panter C. werd Kroon met een IBOP van 80,5 punten.

Jeugdkampioen Marije M. (Markus 491)

Bij de veulens was het merrieveulen Valéria fan Link (Hessel 480 x Bene 476) die een eerste premie kreeg met een 8 voor bouw en een 8 voor haar fraaie draf. Voor het jeugdkampioenschap kwamen een enter en een twenter in aanmerking. Enter Samantha D of D.R.F (Tjaarda 483 x Doaitsen 420) en Marije M. (Markus 491 x Alke 468), beiden van Justin Leveris, kregen alletwee een tweede premie, waarbij Marije – gefokt bij de familie Mulder-v.d. Bij uit Opeinde, werd uitgeroepen tot Jeugdkampioen met Samantha als reserve.
Bij de hengsten was er een Ster voor Jelano von Lungau (Tiede 501 x Onne 376) die uit de succesvolle Qantje antje p Kroon AAA komt uit de fokkerij van Jan Peeters, en in eigendom van Friesenpferde Lungau die met de merries succesvol op de Oostenrijkse keuringen is.

Indrukwekkende eerste premie Ster voor Ynte

Het dagkampioenschap kwam echter niet van de dames dit keer, maar van een ruin. Ynte fan Vels kreeg een Ster met een eerst premie én het kampioenslint omgehangen. Ynte is een halfbroer van Puck ‘fan Vels’ Kroon Sport AAA (Norbert 444), gefokt door de familie Vels in Westendorp.