Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Sietske Brouwer wint met Gé Jildau M (Tietse 428) Beltsjejeie in Aldeboarn

calendar_today 27 augustus 2023

Het Beltsjejeie in Oldeboarn op zaterdag 26 augustus is gewonnen door Sietske Brouwer met Gé Jildau M (Tietse 428 x Jasper 366).

Strijd tussen Gé Jildau en Edelien van Blessum

De strijd om de overwinning ging tussen Jaap van der Weg uit Leeuwarden met het draf-fenomeen 22-jarige Edelien van Blessum (Sierk 326 x Frans 289) en Sietske Brouwer uit Joure met 13-jarige Gé Jildau, die in eigendom is van Dennis Postma. Met veel lef gereden en na een hele spannende eindstrijd wist Sietske de overwinning binnen te slepen. Merrie Gé Jildau komt overigens uit een sportief geslacht, haar moeder is een volle zus van Dries 421. Zij kreeg uit handen van Antonius De Grote, beschermheilige van boeren en vee, de mooie wisselprijs het Schild van Aldeboarn en een prachtige krans.

Oude traditie nieuw leven ingeblazen

De Vereniging Oranje Nationaal Aldeboarn wilde een oude traditie nieuw leven inblazen. Een dag na de populaire Gondelvaart in Aldeboarn organiseerden ze Beltsjejeie. De Vereniging Friese Dravers wil hier natuurlijk graag aan meewerken.


Met acht combinaties en veel vrijwilligers werd er op zaterdag 26 augustus aan de grote uitdaging begonnen. Acht bellen moeten geraakt worden door met de hand tegen het ‘allemanseind’ te slaan zodat de jury en publiek een ‘ding-dong’ hoort.
Een spannende strijd tussen sulkyrijders en paarden die ‘onder de man’ (of vrouw) gereden worden. Niet alleen snelheid is belangrijk maar ook lef en doelgerichtheid!

 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws