Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Silver Bowl voor Jurre 495 (met video)

calendar_today 13 januari 2024

De Silver Bowl is op zaterdag 13 januari op de Hengtenkeuring uitgereikt aan Jurre 495. De vijfvoudig HK-kampioen werd kampioen stamboekhengsten voor de sjees.

Nationaal kampioen stamboekhengst

Jelmer Chardon kreeg de grote bowl aangereikt door Detleff Elling, adviseur van het bestuur KFPS en Mechteld van de Kooi, voorzitter van de Vereniging het Fries Tuigpaard. Deze prijs is beschikbaar gesteld door de familie Witteveen uit Canada en wordt uitgereikt aan de nationaal kampioen Friese stamboekhengsten voor de sjees.
Afgelopen jaar was de Silver Bowl voor Nane 492, de keer ervoor was de prijs voor Rommert 489 en de vier keer daarvoor wist Eise 489 deze titel op te eisen, ook Thorben 466 en Tjaarda 483 vielen de eer te beurt om deze fraaie Silver Bowl in ontvangst te nemen.

Glansrijk winnen

In deze zelfde piste wist Jurre 495 een paar maanden geleden bij Indoor Fryslan op glansrijke wijze het kampioenschap in de wacht te slepen. Wat een prestatie voor deze vijfvoudig winnaar van de Hengstenkeuring. Hij treedt nu sportief in de voetsporen van zijn ex-stalgenoot Eise 489 die naar Amerika is verhuisd.

Deel dit bericht

Meer nieuws