Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Soepele draf bezorgt Lutske (Rindert 406) fokdagkampioenschap op Ameland

calendar_today 9 augustus 2023

De jubilerende fokdag op Ameland op dinsdag 8 augustus leverde twee Sterren en twee eerste premie veulens op. De vierjarige Lutske Ster (Rindert 406 x Tsjerk 328) werd Ster met een tweede premie maar kreeg van juryleden Piet Bergsma en Ellen van Gastel ook nog het kampioenslint omgehangen.

Rastypisch met souplesse

Met het 25-jarige jubileum was het een feestelijke keuring op Ameland, waarbij het publiek de keuringsbaan bij Manege de Seelom in Ballum goed wist te vinden. De rastypische Lutske, gefokt en in eigendom van veehouderij G.Visser, bleek met haar ruime, taktmatige stap en opwaartse draf het beste paard van de dag. De merrie heeft veel behang en droog, hard beenwerk met een goede hoek in het achterbeen. Datzelfde achterbeen werd ook goed gebruikt in draf waardoor de merrie vol souplesse door de baan ging, aldus jurylid Piet Bergsma.

Ook Ilane Ster

Lutske was niet de enige merrie die een rood lintje in ontvangst mocht nemen, ook voor Ilane van Buren Ster (Reinder 452 x Ielke 382) was het een succesvolle dag. De vijfjarige merrie, gefokt en in eigendom van J.J. Boelens-Kienstra, scoorde mooie punten op haar bouw en draf waardoor zijn voortaan als stermerrie door het leven mag gaan.

Kampioensveulens van Herre 524

Van de drie veulens die er in de baan verschenen, een merrieveulen en twee hengstveulens, kregen er twee een oranje lintje. Zowel het eerste premie-merrieveulen Yoshi V. als hengstveulen Wilman van de Buremer Grieën zijn nakomelingen van Herre 524. Het goedgebouwde merrieveulen Yoshi, in eigendom van Veehouderij Visser, blonk uit in exterieur en draf en werd uiteindelijk tot kampioen bij de veulens gekroond. Wilman, uit stamboekmerrie Fetsje fan it Skar (Alwin 469) kreeg de kampioenssjerp van beste veulen uit een stamboek- of veulenboekmerrie.

Deel dit bericht

Meer nieuws