Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Stal Brandsma’s Diederik behaalt tweede titel van het seizoen op Alrako KFPS Dressuur Kampioenschap.

calendar_today 19 september 2021

Stal Brandsma’s Diederik (Jehannes 484) en Monique van der Meij wisten hun tweede kampioenstitel van het seizoen te behalen door de klasse L1 te winnen tijdens het Alrako KFPS Dressuur Kampioenschap op 19 september te Ermelo, nadat zij in juli ook al Gronings Kampioen werden in dezelfde klasse.

Susan Wind van alle markten thuis

Op het zonovergoten KNHS terrein te Ermelo was het genieten geblazen met bijna 100 Friese paarden die de strijd met elkaar aan gingen voor de kampioenstitel in de dressuurklassen B t/m ZZL. Met een keurige, constante proef wonnen Rianne Okkema en Stal Okkema’s Daris (Onne 376) de klasse B. Allrounder Susan Wind zette de L2 op haar naam met Diesel Galloper (Omer 493) nadat ze vrijdag ook al de Pavo Fryso Bokaal tuigen – met Stermerrie Yfke (Tjaarda 483) – won. De hoogste eer in de M1 ging naar Miranda Venema en Adam van de Noeste Hoeve (Tsjalle 454).

Merrie-power in de Z1

Een ‘oude bekende’ van het kampioenschap werd de allerbeste in de M2, namelijk Peter Spahn met de aansprekende Jasper 366 nakomeling Armani SBS.  In de klasse Z1 liepen Isabelle Vroomans en haar Vajen (Tymon 456) in een proef vol bravoure als enige merrie naar de toppositie. De klasse Z2 kwam op naam van Joyce Paaijmans-Wessels met Harko K (Sake 449). Ondanks de vele dekhengsten die vandaag op de finale verschenen was er maar eentje die het hoogste podium wist te behalen en dat was Ulbe 506 (Anders 451) die de ZZ-L won met zijn vaste amazone Leonie Evink.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws