Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Subtop: Friese paarden blijven scoren

calendar_today 16 mei 2023

De afgelopen weken laten de Friese paarden goed van zich horen op verschillende subtop wedstrijden door het gehele land. Tot aan de Grand Prix dressuur weten onze zwarte parels prachtige scores neer te zetten.

Hebbe tussen de grote namen

In het weekend van 4 t/m 7 mei startte Britt Muis en haar It’s Britt’s Hebbe, stamboeknaam Hindrik fan ‘e Lytsepost Sport-Elite (Olgert 445), tijdens het CDI in Exloo. De startlijsten stonden bomvol grote namen zoals Marlies van Baalen, Hans Peter Minderhoud en Carl Hedin, maar Hebbe wist zich goed staande te houden door een score van 64,30% neer te zetten in de Grand Prix dressuur. In de kür op muziek deed de combinatie uit Stadskanaal er nog een schepje bovenop met 65,26%.

Volle bak in Franeker

Op zondag 7 mei was het een waar Friezenfestijn tijdens de subtopwedstrijd in Franeker.
Maar liefst zeven Friese paarden kwamen daar aan de start in de Lichte- en Zware Tour en alle combinaties gingen met winst naar huis. De hoogste score was voor Margriet Koopmans en Ide K.W. (Maurits 437), die 68,46% behaalden in de Intermédiaire I. Hiermee bezette zij een tweede plek in het eindklassement. Leonie Evink en Ulbe 506 reden in de Prix St. Georges naar 66,06%, vlak voor Hennie Roffel en Gentle Man Jack TKJ die 64,12% scoorden. Maaike de Jong reed in dezelfde klasse haar Filou S.B. (Tjalf 443) naar 63,09%, waar Ykje Baron met Coco WE (Hessel 480) 61,33% mee naar huis namen. In de klasse Grand Prix was er winst voor Esther Liano met Doede fan Groot Malckenhorst (Lammert 260) en Romy Diemeer met Bonito C. van de Wijdewormer (Dries 421), zij reden respectievelijk 62,23% en 60,6%.

70+ voor Rémy Martin

Zaterdag 13 en zondag 14 mei verscheen Hennie Roffel met verschillende paarden in de baan tijdens het subtopweekend in Houten. Op zaterdag reed de amazone uit Nij Beets met Rémy Martin TKJ (Alwin 469) al naar 69,56% en een derde plek in de Prix St. Georges, op zondag deden de combinatie er nog een schepje bovenop door 74,69% en een tweede plek te scoren in de Kür op muziek. Met Gentle Man TKJ (Hessel 480) reed Hennie zaterdag naar 60,29% in de Prix St. Georges.