Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Subtop nieuws: Fries succes in Franeker, Hennie en Rémi maken indruk in Liempde

calendar_today 18 december 2023

Het subtopweekend voor de Friese paarden strekte zich op zondag 17 december uit van Franeker tot aan Liempde. Hennie Roffel en Rémi Martin TKJ (Alwin 469) vielen in Liempde met hun Prix St. George van 69% op. Daarmee haalde ze als enige Friese paard in een groot – en sterk – veld met warmbloedpaarden een gecombineerde derde plaats met Danielle Houtvast, op 2,8% van de winnaar. De wedstrijd in Liempde telt mee als selectie voor een uitnodiging voor Jumping Amsterdam.

Margriet en Ide winnen Inter-2 in Franeker

Op de subtopwedstrijd in Franeker op zondag 17 december wist Margriet Koopmans-Wiersma met Ide K.W. (Maurits 437) de Zware Tour te winnen met 66,471%.

PR voor Nienke en Parel

Na een tijdje wedstrijdstilte reden Nienke Schrale en haar Parel fan Goffert Ster Sport Elite (Goffert 369 x Brend 413) zich op dezelfde wedstrijd in Franeker naar de eerste plek in de Grand Prix en werden ze tweede geklasseerd in de Zware Tour. Daarbij liep Parel naar een persoonlijk record van 65,8%. Nienke haar tweede troef Joppe Ster Sport elite AAA (Maurus 441 x Jasper 366) verdiende 63,4% in de Grand Prix.

Merries in de spotlight

Goed nieuws komt er ook uit de hoek van de merries. De drievoudig winnaar van de Xerxina trofee, Rense Carmen fan de Visscherwei Model Sport Elite AAA (Tsjalke 397 x Olof 315) is officieel Zware Tour gerechtigd. In Beilen startten ze vorige week in de Inter A en debuteerden met bijna 61%.
Met drie winstpunten in de ZZ-Zwaar kan ook Uwkje C Ster Sport Preferent Prestatie (Beart 411) met Tahnee Visser de overstap maken naar de Prix St. Georges. De 17-jarige merrie van Yvette Pen reed naar 65,143 en 62,5%.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws