Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Subtop: Rémy (Alwin 469) en Hennie winnen de Intermediaire I in Wezep

calendar_today 10 april 2023

Op zaterdag 8 april wisten Hennie Roffel en Rémy Martin TKJ, stamboeknaam Tygo BT Ster Sport (Alwin 469), de Intermediaire I rubriek van het K&U Bonfix Dressuur Concours in Wezep op hun naam te zetten. De combinatie scoorde maar liefst 70,78% en stond daarmee 5% los van de nummer twee.

Meten met de KWPN’ers

‘Het gevoel bij Remy is fantastisch’, vertelt Hennie. ‘Als ik de ring binnen rij weet ik dat hij er een schepje boven op doet.’ Het duo is sinds hun Friese kampioenstitel in het ZZ-Licht in Februari in sneltreinvaart door de klassen gegaan. ‘Remy heeft veel instelling, go en werkwilligheid en op dit niveau heb je dat echt nodig. Ik vind het ook heel gaaf dat hij zo hoog scoort tussen de KWPN’ers, al doet hij zeker niet onder voor een warmbloedpaard. Hij heeft eigenlijk met geen enkele oefening moeite en dat is voor de dressuur heel fijn.’

Internationale plannen

Hennie en Rémy zijn hard op weg om hun internationale doelen waar te maken. Met twee dikke kader scores mogen zij nu officieel internationaal starten en gaan dit dan ook al snel doen. Volgend week staat CDI3* Tolbert op de planning en een week later is CDI3* Horses and Dreams in Hagen aan de beurt. ‘Ik kijk er naar uit! Ik hoop dat we net zulke proeven kunnen neerzetten als de laatste tijd, het is van belang dat hij fit blijft en daar zijn best kan doen. Het is toch anders omdat de paarden daar blijven staan op het wedstrijd terrein. Alles is nieuw maar we gaan ervoor! En natuurlijk genieten.’

Ook winst voor Talentino

Rémy Martin TKJ was niet het enige Friese paard wat dit weekend in de subtop uitkwam, ook Talentino JC (Tsjalke 397) zette een mooie score neer in Wezep. Joey van de Grijp reed zijn Tsjalke 397 nakomeling naar 63,92% in de klasse Prix St. Georges.

Caroline en Gitta winnen in Nieuwe Wetering

Succes was er ook voor Caroline Hulsman en Gitta van Halfweg II Ster Sport AA (Fabe 348). Op vrijdag 8 april scoorden ze in de Prix St. Georges 66,103% en haalden daarmee een eerste plaats in een deelnemersveld van maar liefst 15 paarden.

Deel dit bericht

Meer nieuws