Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Tastharen ja, haarextensions nee!

calendar_today 9 juli 2021

Tastharen horen bij het paard, zo heeft het FEI 1 januari 2021 al in haar veterinaire regels laten vastleggen. Vanaf 1 juli zal de FEI op internationale wedstrijden handhaven wanneer de tastharen rond de ogen, neus en mond zijn verwijderd. Ook het KNHS zet dit onderwerp op de agenda. De tastharen voorkomen dat het paard zijn hoofd stoot en helpen bij het zoeken naar voedsel.

Haar in oren laten staan

In het keuringsreglement van het KFPS is al langer opgenomen dat het gewenst is het paard met tastharen te presenteren op de keuring. Ook het haar in de oren moet onaangetast blijven, ze beschermen de gehoorgang. Aan de randen van de oren mogen uitstekende haren wel verwijderd worden, en ook de baard mag afgeschoren worden.

Geen haarextensions

Naast haren die zichtbaar moeten zijn is in het reglement ook opgenomen dat haarextensions in de keuringsring verboden zijn. Om het behang en de harenpracht van de Friese paarden eerlijk te kunnen beoordelen is het niet toegestaan haren of andere materialen aan staart of manen toe te voegen.

Deel dit bericht

Meer nieuws