Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Toevoeging A, AA en AAA aan predicatenstelsel

calendar_today 2 april 2020

Op voorstel van de Fokkerijraad is eind vorig jaar besloten om de resultaten van Friese paarden in de aanlegtesten tot uitdrukking te laten komen in de predicaten. Vanaf eind maart is deze uitbreiding met de A codes ook zichtbaar via MIJN KFPS. Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de KFPS strategie om het uitbrengen van paarden in een aanlegtest ten behoeve van de fokkerij verder te stimuleren. Paarden met een bovengemiddelde score in ABFP, CO en IBOP hebben met terugwerkende kracht bij het predicaat een lettercode gekregen. Te weten:

i. 73 t/m 76,5: A

ii. 77 t/m 81.5: AA

iii. 82 en hoger: AAA

Aanlegtesten vormen naast de keuringen een belangrijk selectiemiddel voor Friese paarden. Bij hengsten is het verrichtingsonderzoek (Centraal onderzoek) een belangrijk onderdeel bij de goedkeuring van hengsten (Hengstenkeuringsreglement). Bij merries zijn de resultaten in de ABFP en IBOP (Reglement ABFP, resp. Reglement IBOP) mede bepalend voor het verkrijgen van predicaten.

Deel dit bericht

Meer nieuws