Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Uitzonderlijk stappende Juliana II (Rommert 498) fokdagkampioen Scheeßel, Duitsland

calendar_today 16 juli 2023

Zondag 16 juli maakten juryleden Piet Bergsma, Willem Sonnema en Ulrieke Beissner de vierjarige Juliana II fan ‘e Grupstal (Rommert 498 x Reinder 452) fokdagkampioen op de keuring in Scheeßel, Duitsland.

Kampioen met IBOP van 79,5 punten

De merrie, gefokt door Marit van Ingen Schenau en in eigendom van Sabine Oetting, werd Ster met een tweede premie en verdiende 79,5 punten – met een 8 voor draf – voor haar IBOP presentatie onder het zadel. ‘Ze mocht iets edeler in het hoofd’, beschreef Ulrieke Beissner. ‘In haar middenstuk mag ze wat sterker en haar lendenen wat breder. Haar kruis is wat hellend. Maar ze maakt alles goed in haar beweging, met een uitzonderlijk goede constante stap en een draf met veel houding en balans. Juliana is een kleindochter van Stella fan ‘e Grupstal Ster Preferent Prestatie (Sape 381 x Doeke 287), de halfzus van Tsjalke 397.

Twee Sterren met een tweede premie

Naast Juliana kreeg nog een vierjarige merrie bij haar opname het Sterpredicaat met een tweede premie: Los Angeles fan Henswoude Ster (Haike 482 x Maiko 373) van Germ Aise Bouma. De merrie heeft een mooie verticale halsstand, mocht wat sterker in haar rug, maar is vlijtig en met een goede takt in stap en met veel balans in draf.

Eerste premie twenter en jeugdkampioen Rhea fan KSS (Alwin 469 x Jouwe 485).

Jeugdkampioen en uitnodiging CK

Bij de rubriek twenters kwam er één merrie in de baan. Rhea fan KSS (Alwin 469 x Jouwe 485) kreeg een eerste premie én een uitnodiging voor de Centrale Keuring. De halfzus van het beste hengstveulen is gefokt door Kathrin Stehr-Soltau en in eigendom van Jury Kammann. De nog jeugdige Rhea heeft een fraai rastype, goede bovenlijn en kruis, ze is correct in beenwerk, stapt nog wat voorzichtig maar maakt veel front en houding in draf, zo luidde de toelichting van Ulrike Beissner. Naast het kampioenslint voor de twenter werd fokker Kathrin ook verblijd met een de erepin van het DFZ voor haar buitengewone inzet voor het stamboek.

Kampioen merrieveulens: Wilma van den Meyerhöfen (Beant 517 x Beart 411)

Twee eerste premie veulens

Bij de veulens werden er twee beloond met een eerste premie. Dat waren twee merrieveulens en beide kwawen uit de stal van Hans Jurgen Bothmer. Wilma van den Meyerhöfen (Beant 517 x Beart 411) kreeg een oranje lint, het kampioenschap ging naar Wealtsje B. van den Meyerhöfen (Jurre 495 x Mintse 384) die een mooi rastype combineerde met een heel elastische draf. Van de drie hengstveulens kregen er twee een tweede premie en daarvan koos de jury Xanthos fan KSS (Alwin 469 x Jouwe 485) van Kathrin Stehr-Soltau tot het beste hengstveulen van de dag.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws