Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Aandacht voor 30-jarige Ulke 338: toonbeeld van duurzaamheid!

calendar_today 11 januari 2020

Nee, op een leeftijd van 30 jaar hoef je niet meer te verschijnen op de Hengstenkeuring. Maar met zo’n respectabele leeftijd is aandacht wel op zijn plaats. Ulke 338 werd in het zonnetje gezet.

Meest succesvolle tuigpaard

Bij Willem Wester geniet Ulke 338 van zijn oude dag. De hengst werd geboren bij Obe Mous uit Hemelum, als zoon van Tjimme 275 uit de bekende Reitse 272-dochter Fabiolaa Ster Preferent Prestatie. Als jaarling kwam hij naar Wester die met Ulke 338 het meest succesvolle tuigpaard uit de geschiedenis op stal had.

Succesvolle nakomelingen

Ook de fokkerij is de waarde van Ulke groot. Zij zoon Olgert 445 is leverancier van een opvallend groot aantal nakomelingen in de hogere dressuurklassen en via Olgert is Ulke de grootvader van bewegingsvererver Fonger 478. Daarnaast komt hij als moedersvader voor bij de volgende hengsten: Maurits 437, Sipke 450, Tonjes 459 en Tjalbert 460.

Deel dit bericht

Meer nieuws