Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Vijf Sterren bij Stal Bosma, Marijke Nynke (Reinder 452) met een eerste premie

calendar_today 7 juni 2023

De locatiekeuring bij Stal Bosma op woensdag 7 juni leverde voor vijf paarden – vier merries en één hengst – het Sterpredicaat op. De driejarige Marijke Nynke út ‘e Mieden (Reinder 452 x Rypke 321) ontving een Ster met een eerste premie van juryleden Sabien Zwaga, Wil Thijssen, Dik Brummel en asprirant Antje Galema-Holtrop.

Ster eerste premie voor Marijke Nynke

Bij de driejarigen kwam Marijke Nynke ut ‘e Mieden Ster (Reinder 452 x Rypke 321) op kop met een Ster eerste premie. ‘Een grootramige, hoogbenige merrie met een goede romprichting en veel front’, beschreef jurylid Sabien Zwaga. ‘Haar hoofd mocht wat edeler. Haar stap is taktmatig en krachtig en sluit goed aan. De draf heeft veel balans waarbij de merrie met houding loopt, veel knieactie heeft en een sterk achterbeengebruik.’ Voor haar stap en haar draf kreeg ze een 8. Met haar Sterpredicaat maakte Marijke Nynke – gefokt door M. Annema-Boersma en in eigendom van de familie Bosma – haar moeder Preferent. Nynke Theuntje ut ‘e Mieden Ster Preferent (Rypke 321 x Wessel 237) – uit de familielijn van Jasper 366 – dankt haar predicaat aan vier Sternakomelingen, allemaal nakomelingen van Reinder 452.

Drie merries Ster met tweede premie

Drie merries verdienden het Sterpredicaat met een tweede premie. Bij de driejarigen was dat voor Myrthe Ster (Reinder 452 x Fetse 349) die een 8 voor haar rastype kreeg. Ook voor de moeder van Myrthe betekende deze Sterdochter dat ze Preferent achter haar naam mag zetten. Bregt Trix W. Ster Preferent (Fetse 349 x Reitse 272) kreeg in haar leven 14 veulens, waarvan er vier naar de keuring gingen en Ster werden.

Bij de stamboekmerries maakte Trijntje van Rinske Stee (Reinder 452 x Lolke 371) op negenjarige leeftijd promotie naar tweede premie Ster. Ook de vijfjarige Grytsje ut de Sweach werd Ster verklaard. Grytsje is de vierde Ster nakomeling van Reinder 452 van deze locatiekeuring, haar moeder is een Stermerrie van Ait 410.
Bij de hengsten verdiende Otis van de Oostkade Ster (Teun 505 x Norbert 444) met een 8 voor zijn rastype en een 8 voor zijn bouw zijn Sterpredicaat.

Twee eerste premie veulens

Van de vijf veulens die meteen ‘s morgens vroeg in de baan verschenen, kregen de eerste twee een eerste premie. Hengstveulens Wopke (Haitse 425 x Aan 416) met een 8,5 voor zijn draf en Zorro fan ‘t Grútslân (Reinder 452 x Beart 411) gingen met een oranje lint naar huis.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Meer nieuws