Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Vierjarige Atze aangewezen voor CO in de VS

calendar_today 24 september 2020

De vierjarige Julius 486-zoon Atze is aangewezen voor het Centraal onderzoek in de VS. Atze, gefokt door en in eigendom van Pier en Darlene van der Hoek uit Helm (Californië) werd vorig jaar tijdens de keuringronde in de VS aangewezen. De afgelopen zomer werd hij driemaal via een video onder het zadel beoordeeld door de Hengstenkeuringsjury, in lijn met de voorrijdagen in Nederland. Atze is hiermee de eerste zoon van Julius 486 die deel zal nemen aan het CO. Z’n moeder is de achtjarige eerste premie Stermerrie Maaike (Tsjalle 454), die in 2015 de fokwaardenlijst van Friese merries aanvoerde. Maaike is een volle zus van de recent Modelverklaarde Juwiel fan Lutke Peinjum Model Sport AA. Van der Hoek kocht hun moeder Hawar fan Lutke Peinjum Ster Pref*6 A (Jasper 366) in 2012, drachtig van Tsjalle 454, waaruit later Maaike geboren werd. Via Unyk fan Lutke Peinjum Ster Pref*6 (Brandus 345) en Ealfrou fan Lutke Peinjum Ster Pref*8 (Melle 311) mondt deze excellente merrielijn uit bij de beroemde moeder van de Preferente Beart 411: Setske F Ster Pref Prest *13.

Door de Corona-maatregelen (de VS is nog steeds gesloten voor personen uit de Schengenlanden) is het onduidelijk wanneer het verrichtingsonderzoek van start kan gaan.

Deel dit bericht

Meer nieuws