Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Vliegende start Omer 493 in ABFP

calendar_today 6 maart 2020

De eerste ABFP- test van 2020 is goed begonnen. In de test die voornamelijk bestond uit jonge hengsten die tijdens de eerste bezichtiging niet werden doorverwezen lieten met name de zonen van Omer 493 een positieve indruk achter. Drie nakomelingen scoorden boven de 77 en gemiddeld reikten z’n 5 geteste zonen tot ruim 78 punten.

Eerste zoon van Meinte 490

Uitschieter binnen deze groep was Dytmer B van familie De Jong uit Katlijk, die onder het zadel naar 85 punten liep. Diesel fan Veldzicht in eigendom van familie Tanck uit Vragender viel op in de stap en de galop en liep naar een eindtotaal van 82.5 punten onder het zadel. Falco C. van de Wijdewormer in eigendom van familie Constant uit Kwadijk was de derde Omer 493-zoon met een eindscore van (minimaal) 77 punten.
Een score van twee keer 80+ was er eveneens voor de eerste zoon van Meinte 490: Florus Oet Oale Kloosterveen (foto) van familie Oldenburger uit Hooghalen.

Diesel fan Veldzicht (Omer 493 x Tsjalke 397) kreeg Ster

Debuut Marcus 491 en Nane 492

De eerste test van 2020 betekende tevens het debuut voor Marcus 491 en Nane 492. Laatstgenoemde had in Freark D.S. van P. Dekker uit De Wilgen een goede representant. In het tuiggedeelte behaalde hij een 7.5.
Tijdens de aansluitende keuring werden drie hengsten Ster verklaard. Hoewel de eerste twee ABFP-testen tevens gelden als herkansing voor deelname aan het Centraal onderzoek, werd geen van deze hengsten aangewezen voor de instructiedagen.
Goed nieuws was er tevens voor de 5-jarige Zita fan Steendans. Deze Beart 411-dochter van Jeffrey en Mary Ann Marsh uit Rapid City (VS) werd op basis van haar ABFP-test Kroon verklaard.

Klik hier door voor de complete uitslagen

Foto: Johanna Faber

Deel dit bericht

Meer nieuws