Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Voorzichtige start outdoor tuigseizoen

calendar_today 27 april 2022

Een kleine delegatie Friese tuigpaardrijders reisde op Koningsdag af naar het Oranjeconcours in De Bilt. Onder bijzonder grote belangstelling van heel veel, in veelal (deels) oranje uitgedost publiek werden aldaar een viertal tuigrubrieken voor de sjees afgewerkt.

Wende in topvorm

Henk Hammers pakte met de zeer sterk over de benen gaande Wende van de Zunne (Alwin 469) de winst in de limietklasse. GPD Ward (Thorben 466) met Augustinus Hoekstra werd tweede in deze eerste rubriek.

Tweemaal Tjitte VDK

Andries-415 zoon Tjitte VDK van Jelle en Mechteld van der Kooi imponeerde vervolgens in de daaropvolgende twee rubrieken het sterkst vanwege zijn mooie houding en krachtige gangen. Jelle reed hem naar winst in de open klasse en Mechteld deed in de damesklasse hetzelfde.

Gelijk in houding

De strijd bij de tweespannen was in eerste instantie niet direct zomaar even een uitgemaakte zaak. De verschillen waren in aanvang klein, maar hoe verder de rubriek vorderde hoe meer Durk (Tsjalle 454) en Wietse (Thorben 466) van en met Jan Eppinga uit Ureterp naar elkaar toe trokken en vooral, hoe meer ze gelijk in houding bleven. Ze pakten uiteindelijk de winst nog voor Augustinus Hoekstra en Jelle van der Kooi.

Wende van de Zunne (Alwin 469) won de limietklasse met Henk Hammers aan de leidsels. Foto: Johanna Faber

 

Bekijk de volledige uitslagen van de tuigrubrieken in De Bilt hier: https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/