expand_more
search

Wereldbekerdebuut voor Peter Spahn en Elias 494

calendar_today 28 januari 2020

Verheugd laat Peter Spahn weten dat hij met Elias 494 mag meerijden in Gotenburg. Van 19 t/m 23 februari vindt daar de voorlaatste wereldbekerwedstrijd dressuur van het seizoen 2019/2020 plaats.

“Verwachtingen heb ik niet, maar ik heb natuurlijk wel doelen”, steekt Spahn enthousiast van wal. “Mijn doel blijft altijd dat ik mijn paard zo goed mogelijk voorstel. Zodat publiek en jury het aangenaam vinden om er naar te kijken en misschien zelfs onder de indruk zijn van waartoe het Friese paard in staat is. Elias kan alles en het zou geweldig zijn als hij daar presteert net als thuis. Gotenburg is een van mijn favoriete wedstrijden, ik heb er mooie herinneringen aan. En omdat de eigenaren Linda Annell en Kristofer Johansson Zweeds zijn, is het mooi dat hun paard naar Zweden komt.”

Genieten

“In 2018 en 2019 heb ik al vaker geprobeerd om een startplaats te bemachtigen voor verschillende Wereldbeker kwalificaties. Dat was zonder succes, maar nu mogen we gaan. Dus eerst gaan we vooral kennismaken met dit niveau en er volop van genieten.”

Top deelnemersveld

De definitieve deelnemerslijst in de ‘ovaal’ van het Scandinavium in de Zweedse stad is nog niet bekend, wel staat vast dat er ‘grote namen’ aan de start van deze belangrijke wedstrijd zullen verschijnen. Topruiters als Patrik Kittel en Catherine Dufour geven er eigenlijk elk jaar acte de présence.

Eerste keer voor Elias 494

Het is de eerste keer dat de elfjarige Jorn-zoon aan een wereldbekerwedstrijd deelneemt. Spahn verscheen met het Paard van het Jaar 2019 wel al een paar keer in de internationale wedstrijdring, vorig jaar was dat in Hagen, Hamburg en Falsterbo.

Anders 451 en Adel 357

Voor Peter Spahn is het geen WB-debuut; in 2007/2008 was het Adel 357 en van 2009 tot en met 2012 Anders 451 die hem vergezelde in de wereldbekercircuits.

Meer over de Gothenburg Horse Show.

Quotes: Hoefslag

Foto: DigiShots

Deel dit bericht

Meer nieuws