Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

WK Jonge Dressuurpaarden: 10 Friezen naar eerste selectie

calendar_today 3 mei 2023

Iris Sijtsma - Fedde van de Pole Selectie WK Jonge Dressuurpaarden © DigiShots

Op dinsdag 9 en 16 mei vindt de eerste selectie van het WBFSH WK Jonge Dressuurpaarden plaats bij de Nunspeetse Ruiterclub te Nunspeet. Maar liefst tien Friese paarden zullen tijdens deze dagen proberen een plekje te bemachtigen voor de volgende ronde.

Kampioenen en oude bekenden

Op de startlijsten prijken wat oude bekenden die al eens eerder mee hebben gedaan aan dit uitdagende traject, denk aan Corina van den Bunt met Edon van Groot Altena (Julius 486) en Susan Wind met Diesel Galloper (Omer 493), maar ook nieuwkomers die zich voor het eerst van hun beste kant gaan laten zien, zoals Harmina Holwerda met Gouverneur fan ’t Hertefean (Nane 492) en Ykje Baron met SBS Gjald (Elias 494). Pavo Fryso Kampioen Fêdde fan ‘e Pôle (Meinte 490) is van de partij met zijn amazone Iris Sijtsma, net zoals Fries Reservekampioen Finne T. fan ‘e Boppelanen (Jehannes 484) met Heleen de Haas.

Stevig traject

Sinds dit jaar geldt er een vrije inschrijving voor de eerste selectieronde van het prestigieuze internationale evenement, waar tijdens eerdere jaargangen er ook nog voorrondes werden georganiseerd. De lat voor de selectie van de WK Jonge dressuurpaarden ligt hoog. Paarden van 5 jaar zullen een proef op M-niveau moeten laten zien, voor zesjarigen is het niveau Z met een vliegende wissel, terwijl een zevenjarig paard ZZ-Zwaar startgerechtigd moet zijn om in aanmerking te komen. Na de eerste ronde wordt een gedeelte van de combinaties uitgenodigd voor de volgende selectie, waar de deelnemers weer kritisch zullen worden bekeken en beoordeeld op hun talent en natuurlijke aanleg.

Deelnemende combinaties

In voorgaande jaren kwamen een aantal Friese paarden al tot de tweede ronde, waaronder Tizian fan Ass (Epke 474), Edon van Groot Altena en Coco WE (Hessel 480). Voor 9 en 16 mei staan de volgende combinaties in de startblokken:

Marsja Dijkman met Hielke 530 (Jurre 495)
Hennie Roffel met Daan van de Meikade (Hette 481)
Heleen de Haas met Finne T. fan ‘e Boppelannen (Jehannes 484)
Laura Roling met Floris v.d. Terpen (Hessel 480)
Harmina Holwerda met Germ B. (Nane 492)
Corina van den Bunt met Edon van Groot Altena (Julius 486)
Iris Sijtsma met Fêdde fan ‘e Pôle (Meinte 490)
Janna Kes met Hidde T. fan ‘e Boppelannen (Omer 493)
Susan Wind met Diesel fan Veldzicht (Omer 493)
Ykje Baron met Gjalt fan ‘e Boerestreek (Elias 494)

Deel dit bericht

Meer nieuws