Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Zo moeders, zo dochters in de lange lijnen (met video)

calendar_today 26 mei 2023

De enthousiaste Belgische fokker Luc Duran, en de Friese paarden van zijn stoeterij Prés d’Eve, waren 20 en 21 mei aanwezig bij de Equi’Feria in Libramont, in de Ardennen. Twee merries in de lange lijnen, met hun twee merrieveulens waren een bezienswaardigheid.

Promotie voor het Friese paard

De Equi’Feria is een evenement voor alle paardenliefhebbers waar de vele facetten van de paardensport nader worden belicht, waaronder een presentatie van de verschillende paardenrassen. De 8000 bezoekers konden onder een aangenaam zonnetje genieten van diverse shows, die waren verdeeld over vier ringen waardoor het nergens te druk werd. Duran en een aantal collega’s hadden een promotiestand ingericht waar belangstellenden meer informatie kregen over het Friese ras en het stamboek. De twee Friese merries die met hun veulens in een box naast de stand stonden, bleken ware publiekstrekkers. De merries konden rekenen op bewonderende blikken en vele aaitjes.

Twee zusters met hun merrieveulens

Na een korte toelichting over de oorsprong van het Friese ras, hun fraaie exterieur, karakter en veelzijdigheid, werd de driejarige Friese merrie Olivette, net zadelmak, onder muzikale begeleiding de ring binnen gereden. Bijzonder was het optreden van twee Friese merries in de lange lijnen, met hun merrieveulens aan hun zijde. Links in het span liep de vijfjarige Gardine des Prés d’Eve Ster (Nane 492 x Beart 411) met haar zes weken oude merrieveulen Yakima (Markus 491) en rechts haar één jaar oudere volle zus Elégance des Prés d’Eve Ster met dochter Yarra (Fonger 478) van een maand oud.
Elégance en Gardine zijn dochters van de 17-jarige Thianne des Prés d’Eve Ster Preferent AAA (Beart 411 x Ruerd 319).

Deel dit bericht

Meer nieuws