Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Amanda Krogstad Jansson eindigt op het WK samengesteld mennen in Frankrijk op plek 71

calendar_today 1 oktober 2023

De Zweedse Amanda Krogstad Jansson is met haar Friese paarden in het Franse Le Pin au Haras bij de Wereldkampioenschappen tweespannen die van 27 september tot en met 1 oktober gehouden worden. Met een hele goede dressuurproef, een keurig marathon en vaardigheid is ze in het totaalklassement op plek 71 geëindigd.

Drie Friese paarden mee

Amanda en haar man/groom Jerry hebben zich het hele jaar al voorbereid op dit WK. Daarvoor hebben ze de volgende paarden mee: de 11-jarige Nero (Aan 416 x Ouke 313), de 11-jarige Melle H. Ster (Wikke 404 x Lolke 371) en de 10-jarige Rintsje B. A. (Reinder 452 x Heinse 354).

Zweden vertegenwoordigen

Amanda en haar Friese paarden vertegenwoordigen Zweden bij dit wereldkampioenschap. Ze heeft een afstand van 2000 kilometer afgelegd om in Le Pin au Haras te belanden. Er doen maar liefst 94 aanspanningen mee, vandaar dat de dressuur over twee dagen uitgesmeerd is. Zaterdag is de marathon verreden en zondag de vaardigheidsproef.

Donderdag 28 september: dressuur

Team Krogstad heeft de dressuur met een score van 62.5% afgesloten. Daarmee staan ze op plek 34 van de 91 deelnemers. ‘We hadden geen grote fouten. Ik weet dat we beter kunnen, maar voor nu ben ik tevreden’, aldus de menster.

Hieronder de link naar de video die gemaakt is door de FEI Driving; de proef van Amanda begint op 5.12.44.

Hierbij de dressuurproef

Zaterdag 30 september: de marathon

In de marathon eindigden Amanda en haar Friese paarden op plek 78. Niet helemaal het resultaat waar ze op hadden gehoopt, maar het biedt genoeg aanknopingspunten voor verbetering waar ze de komende jaren weer profijt van gaat kregen, zo liet Amanda weten. Ze verdiende overigens nog wel de derde prijs in de meest elegante competitie gedurende de dressuur!

De startlijsten en live resultaten van alle onderdelen.

 

Zondag 1 oktober: de vaardigheid

De vaardigheid hebben Amanda en haar Friese paarden netjes afgelegd, met als resultaat een 69ste plek.

 

 

Meer nieuws