Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

CO blog: Negen hengsten door naar het aangespannen gedeelte

calendar_today 14 oktober 2023

Op zaterdag 14 oktober hebben negen hengsten hun zadelexamen met positief resultaat afgelegd. Alle hengsten die vandaag in de baan verschenen mogen door naar het aangespannen gedeelte van het Centraal Onderzoek. Een hengst, Obbe fan ‘e Lange Ekers Ster (Teun 505 x Hessel 480), zal later in het Centraal Onderzoek zijn zadelexamen afleggen, vanwege later instromen.

Klik hier voor de cijferlijst van het zadelexamen Centraal Onderzoek 14-10-2023

Veel kwaliteit

Met een grote opkomst langs de bak in Exloo konden de vier amazones de hengsten in alle rust de hengsten aan de jury voorstellen. Het negental hengsten liet duidelijk hun kwaliteiten zien tijdens het zadelexamen, allen ging fris en vrolijk door de baan. Jasper Ster (Alwin 469 x Pier 448) haalde met 89,5 punten de hoogste score waarbij hij viermaal een 8,5 scoorde voor draf, galop, houding en schakelen. De beste stappers zijn Naud T. van Sessing Ster (Tiede 501 x Bartele 472) en Dedmer fan de Greidpleats Ster (Nane 492 x Olof 315) die allebei een 8 scoorde. In draf scoorde naast Jasper ook Meneer M. van de Sprong Ster (Teun 505 x Loadewyk 431) een 8,5. In galop werd Jasper door Mayson Jede Ster (Ulbrân 502 x Tsjalle 454) vergezeld met een 8,5 op zijn protocol.

Naud T van Sessing Ster (Tiede 501 x Bartele 472) Foto: Johanna Faber

Men- en tuigexamen op 11 november

Op vrijdag 27 oktober zal Obbe fan ‘e Lange Ekers zijn zadelexamen afleggen, dan zal ook Jeroen Poll Ster Sport Elite (Anders 451 x Folkert 353) zich in Exloo melden voor het Verkort Onderzoek. Op zaterdag 11 november zullen de hengsten het men- en tuigexamen afleggen. Op deze dag zal ook bekend worden welke hengsten het felbegeerde dekbevret in ontvangst mogen nemen. Ook dit eindexamen zal via de livestream te bewonderen zijn.

Deel dit bericht

Meer nieuws