Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

CO Blog: Obbe (Teun 505) verlaat Exloo, acht hengsten door naar aangespannen examen

calendar_today 3 november 2023

Vrijdag 3 november heeft Obbe fan ‘e Lange Ekers Ster (Teun 505 x Hessel 480) zijn uitgestelde zadelexamen afgelegd tijdens het Centraal Onderzoek in Exloo. De driejarige hengst liep, na een week uitstel door niet fit zijn, naar een score van 74,5 punten en verlaat hiermee het onderzoek. Obbe mag zich volgend jaar weer melden voor de voorrijdagen.

Acht hengsten naar aangespannen examen

Voor acht jonge hengsten is de eindstreep bijna in zicht nadat zij vandaag groen licht kregen voor het aangespannen examen. Gastmenners Ito Werkman en Demi van Nispen namen weer plaats op de bok om het talent van de huidige selectie te beoordelen en hun bevindingen te delen met de hengstenkeuringscommisie. Zaterdag 11 november zullen de hengsten het men- en tuigexamen afleggen.

Klik hier voor de lijst met hengsten die volgende week examen mogen doen

Beoordeling Jeroen uitgesteld

Ook gastruiter Marten Luiten was op deze dag aanwezig om Jeroen Poll Sport Elite Ster (Anders 451 x Folkert 353) uit te proberen in het kader van het Verkort Onderzoek. De twaalfjarige hengst was echter niet regelmatig waardoor de beoordeling werd stopgezet. Na een veterinaire check bleek hij in orde zodat volgende week Marten opnieuw plaats kan nemen in het zadel van Jeroen om een vervolg te geven aan het Onderzoek.

Deel dit bericht

Meer nieuws