Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

CO blog: zadelexamen voor Obbe en trainen door weer en wind

calendar_today 2 november 2023

Op vrijdag 3 november zal Obbe fan ‘e Lange Ekers Ster (Teun 505 x Hessel 480) zijn uitgesteld zadelexamen afleggen in Exloo. Ook zal Marten Luiten in het zadel van Jeroen Poll Ster Sport Elite (Anders 451 x Folkert 353) plaatsnemen in het kader van het Verkort Onderzoek.

Obbe

De driejarige Obbe stroomde later in tijdens het Centraal Onderzoek en kreeg een week uitstel van zijn examen vanwege niet fit zijn. Aankomende vrijdag zal hij alsnog zijn zadelexamen afleggen en zullen we weten of hij door mag naar het aangespannen gedeelte. Zijn verrichting zal op video worden opgenomen en later op vrijdag gepubliceerd worden op Phryso.com, net zoals zijn eindcijfers.

Obbe fan ‘e Lange Ekers Ster (Teun 505 x Hessel 480). Foto: Karin Sevink

Weer en wind

De hengsten maken zich op voor de laatste loodjes van het Centraal Onderzoek, en inherent aan deze tijd van het jaar wordt er door weer en wind getraind. Woensdag heeft de HKC de hengsten aangespannen bekeken in een redelijk druilerige buitenbak, maandag hebben de hengsten lekker in het zonnetje onder het zadel rondgestapt. Nog iets meer dan een week en dan weten we op zaterdag 11 november wie zich KFPS stamboekhengst mag noemen!

Meer nieuws