Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

De Zeeuwse Castricum brengt combinaties dichter bij finale

calendar_today 10 juli 2023

Zondag 9 juli werd in Castricum de selectiewedstrijd voor De Zeeuwse Verzekeringen KFPS dressuurkampioenschap verreden. Bij LR/PC Starrenburg probeerden de combinaties in de verschillende dressuurklassen zich te kwalificeren voor een plekje in de finale van het kampioenschap in Ermelo op 23 september.

Dubbelslag voor Maureen en Wybren

In de ochtend startte de selectiewedstrijd met de Z-rubrieken. In de klasse Z2 pakte Maureen van Okken met Wybren fan Mokum (Alke 468) maar liefst 250 punten en ruimschoots de eerste plaats. De tweede  proef bleek met een winstpunt en 224,5 punten ook goed voor de koppositie. De tweede  plek was voor Linda de Boer met Ekogrön’s Ynskje v/d Ald Feart (Pier 448).

Sterke M: Shannon en Demi winnen

In de M verschenen er een flink aantal combinaties aan de start. Shannon van Manen reed met Graaf (Meinte 490) vier winstpunten bij elkaar met 196 en 204.5 punten, goed voor twee maal de eerste plaats in de M1. In de M2 deed Demi van Nispen met Eebert DVN (Nane 492) hetzelfde. Ze werd tweemaal eerste met 196 en 218 punten en pakte daarmee maar liefst 5 winstpunten. Rachel Haalstra met Hugo fan de Hynderwente (Alwin 469) en Mariska Winterink met Ymkje van Asinga (Haike 482) werden tweemaal tweede.

L1 met Nicole en Martijn op een eerste plek

In de L1 behaalde in de eerste proef Martijn Vermeulen met Saapke D (Olof 315) een eerste plaats met 181 punten en Nicole de Beer met Berend V. fan de Miedwei (Jouwe 485) won de tweede proef met 183 punten. Jeske Bouwman en Mante Galloper (Stendert 447) vertegenwoordigde in haar eentje de L2 en behaalde daarin 186,5 en 199,5 punten.

Sophie en Mieke aan kop in de B

In de B waren wat minder deelnemers in verband met het warme weer en het voorspelde noodweer. Daar behaalde Sophie Tunderman met Fryzo-Wietske (Alwin 469) 181,5 punten de eerste plaats en in de tweede proef behaalde Mieke Bon met Jill S.R. (Tymen 503) de eerste plaats met 194,5 punten.

Nog vier wedstrijden voor de finale

Met nog vier selectiewedstrijden te gaan krijgt het tussenklassement al aardig vorm. Dit klassement is te bekijken op de website van De Zeeuwse Verzekeringen KFPS Friesch Dressuurkampioenschap. 

 

Meer nieuws