expand_more
search

Dressuurcompetitie Koudum: (bijna) laatste kans voor finaleplaats

calendar_today 28 januari 2024

Op zaterdag 27 januari werd in Koudum de een-na-laatste selectiewedstrijd gereden in de Horses2flyKFPS sportcompetitie dressuur. Voor de finale tellen er drie dressuurproeven mee in het tussenklassement en dat betekende voor een aantal combinaties dat ze een betere positie kregen voor de finale.

Dubbelslag voor Hennie in de Z1

In de Z1 kwam Hennie van Roffel op plek één én plek twee met haar paarden. Met KFPS stamboekhengst Fryso 518 haalde ze maar liefst 270 punten. Met Dom Pérignon TKJ (Jasper 366) kwam ze op de tweede plek met 247,5 punten. Derde werd Ludo van der Weide met Wybren van de Pôle (Beart 411).
Nathalie Vorenhout haalde met Ype fan ‘t Fjildhûs (Maurits 437) 222 punten en kwam daarmee op kop. Pauline Wielsma haalde met Ytzen P. (Rindert 406) de meest punten in de ZZ Licht.

M1/M2: Esmeray en Bram

In de gecombineerde klasse M1/M2 kwamen de meeste combinaties aan de start. Esmeray Ijbema kwam Florian Bram P.E. (Tsjalle 454) op kop met 209,5 punten voor haar M2 proef en dat lijkt nu al een spannende finale te gaan worden. Tweede werd Manon Veenstra met Dreamgirl fan Stal Shakira (Hessel 480) die de meeste punten haalde in de M1 en zich stevig nestelt in de kop van het klassement. Lilianin de Waal haalde met Guds D.W. (Jehannes 484) de derde plek voor Janna Kes met Stal Okkema’s Hidde (Omer 493).

L1: Sofi en Jannick

In de L1 voegde Sofi Väisänen met Fryso’s Jannick (Nane 492) de meeste punten toe voor het tussenklassement. Met 235,5 punten haalden ze ruimschoots de koppositie voor Sandra de Groot met Linde fan Stal Sibma (Markus 491) en Rianne Okkema op de derde plek met Stal Okkema’s Hedzer (Elias 494). Voor alle drie amazones lijkt een finaleplek in zicht.

L2: Thea en Jietse

In de L2 deed Thea Dijkstra wederom goede zaken met Jietse van Autofarm (Alwin 469) waarmee en finaleplek zeker is. Met 224 punten haalden ze de eerste plaats. Tweede werd Esther Postmus met Kybrand (Elias 494) en zij maakt daarmee een sprong in het tussenklassement. Leslie Agricola werd derde met Juffrouw P. (Sipke 450) kan zich ook opmaken voor Sonnega.

B: Cathy en Elina Catharina

Cathy de Vries kwam met Elina Catharina (Felle 422) op kop in de B dressuur en daarmee lijkt een finaleplek zeker. Marrit Waaksma en Elisabeth van de Oostkade (Markus 491) werden op twee punten achterstand tweede en verbeterderen hun positie in het tussenklassement. Derde werd Marije van der Brug met Olav (Markus 491).

Op naar de finale

Op zondag 28 januari is er nog één selectiewedstrijd in Heeze en dan is de blik gericht op de finale van 16 tot en met 18 februari in Sonnega.