Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Dressuurcompetitie Vinkega: Nathalie Vorenhout rijdt zich in de kijker

calendar_today 27 november 2023

Het waren volle dagen in Vinkega waar op zaterdag 25 en zondag 26 november de selectiewedstrijd werd verreden in de Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur.

L1: Rianne en Hedzer

De L1 was de meest uitpuilende klasse met 18 deelnemers. In beide proeven bestond de top 2 uit dezelfde amazones. Rianne Okkema met Stal Okkema’s Hedzer (Elias 494) werd tweemaal nummer één, gevolgd door Sofi Väisänen die met Fryso’s Jannick (Nane 492) tweemaal tweede werd. De deelnemers zaten met hun score dicht bij elkaar. In de eerste proef werd derde Amber Hoogeveen met Jet van ’t Lansink (Tymen 503) en op de vierde plaats was het Mette Marit Eppinga met Jelte P (Markus 491). In de tweede proef kwam Hanny Pathuis met Hieke (Elias 494) op de derde plek, gevolgd door Janneke Folkertsma met Janneke fan ’t Noardermar (Alwin 469).

L2: Marell en Marell

Marell Hilberts liet zich uitdrukkelijk zien in de L2. In de eerste proef werd ze eerste met Black Beauty Stables Jary (Tiede 501), de tweede proef won ze met Black Beauty Stables Jibbe (Alwin 469), die in de eerste proef op een vierde plek eindigde. Het waren Renske Slotman met Hearre fan ‘e Sjongedyk (Jehannes 484) en Esther Postmus met Kybrand (Elias 494) die zich in de top vier nestelden met een derde en een vierde plaats.

M1: Janna en Monique

Ook in de M1 was het druk met 17 starts, én het was spannend. Monique Brandsma – Van der Meij werd met Imre S.R. (Menne 496) eerste, met anderhalve punt meer dan Janna Kes met Stal Okkema’s Hidde (Omer 493), gevolgd door Gerda de Vries met Bjinse fan ’t Kleaster (Tsjalle 454) op de derde plek. Manon Veenstra met Dreamgirl fan Stal Shakira (Hessel 480) en Eline Zandbergen met Fenna van de Stouwe (Alwin 469) maakten de top vijf compleet. De tweede proef won Janna met Hidde, waarbij Gerda en Bjinse twee punten daarachter op de tweede plaats kwamen en Monique en Imre op plek drie. De vierde positie was voor Pietie van den Berg met Ina S.G. (Alwin 469).

M2: Esmeray en Evelien

In de M2 kwamen 8 paarden aan de start met op kop Esmeray IJbema met Florian Bram P.E. (Tsjalle 454) en Rachel Haalstra met Hugo fan de Hynderwente (Alwin 469) op de tweede plaats. In de tweede proef kwam Evelien Duin op kop met Eefje fan de Groote Weele (Alwin469) met Iris de Jong en David (Gerben 479) op de tweede positie.

Z2-ZZ Licht

De gecombineerde klasse Z2 en ZZ Licht werd gewonnen door Nathalie Vorenhout die een mooi weekend had met haar paarden. Ype fan ’t Fjilhûs (Maurits 437) haalde in de Z2 228 punten. De best scorende in de ZZ Licht was Harmina Holwerda met Quality Friesians Wibald Z (Hette 481). De tweede proef in deze combi-klasse werd gewonnen door Pauline Wielsma met Ytzen P. (Rindert 406)

Z1: Nathalie en Thea

In de klasse Z1 reden acht amazones één proef, in de tweede proef kwamen er zes aan de start. Nathalie Vorenhout met Ziezo van Zomertaete (Hessel 480) won met 231,5 punten de eerste proef, met Thea Dijkstra en Floris (Wolfert 467) op de tweede plek. Thea en Floris wonnen de tweede proef waarbij Esmeray IJbema met Vaya PE (Tymon 456) op de tweede plaats eindigde.

B: Natascha en Elske

In de klasse B lagen de scores dichtbij elkaar. Natascha de Vries werd met Richtje (Tsjalle 454) eerste, gevolgd door Elske Hofstee-Huizinga die met Jan-Tiede fan Swyns (Tiede 501) in de tweede proef de koppositie pakte. Linda Land met Dyre fan ’t Hertefean (Alke 468) werd derde in de eerste proef, die positie was voor Natascha en Richtje in de tweede proef.

Deel dit bericht

Meer nieuws