Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Fan Dulve fokster Gabriëlle van Tilborg KFPS Fokker van het Jaar 2023 (met video)

calendar_today 13 januari 2024

Gabriëlle van Tilborg is op zaterdag 13 januari op de Hengstenkeuring uitgeroepen tot Fokker van het Jaar 2023. De Fan Dulve fokkerij leverde het afgelopen jaar vijf Sterpaarden, twee Kroonmerries, twee merries met een triple A-notering, één met een AA-score in de aanlegtest en één merrie uit deze fokstal werd Preferent én Prestatie.

Kleine fokker, groots resultaat

Gabriëlle van Tilborg heeft haar fan Dulve fokkerij uit weten te bouwen tot een imponerende lijst met sterke merries en opvallende hengsten, waarbij het nog een kwestie van tijd lijkt te zijn voordat één van de door haar gefokte hengsten KFPS stamboekhengst wordt. Ze fokt met stam 50, 10 en 28, schuwt het gebruik van moderne technieken als embryotransplantatie niet om sneller vooruit te gaan en is eigenlijk maar een kleine fokker die een groots resultaat neerzette het afgelopen jaar.

Succes deze Hengstenkeuring

Ook deze Hengstenkeuring was haar fokkerij succesvol met een hengst (Ot fan Dulve Ster (Ulbe 506 x Doaitsen 420) die een uitnodiging kreeg voor de voorrijdagen en Mattie P fan Dulve (Pier 448 x Jasper 366) die kampioen hengsten/ruinen werd bij de Friesian Talent Cup.

Birth Watch geboortemelder

Met het winnen van de titel Fokker van het Jaar heeft Gabriëlle ook een Birth Watch geboortemelder ter waarde van 1000 euro gewonnen.

Deel dit bericht

Meer nieuws