Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Fryso 518 pakt wederom competitiewinst

calendar_today 25 juni 2023

De tweede editie van CH Siegerswoude bleek wederom een succesvolle. De ambiance was sfeervol en publiek wist het evenement netjes te vinden. Een programma van 13.00 tot ongeveer 20.30 uur zorgde vrijwel doorlopend voor aantrekkelijke aangespannen sport, met een hengstenshow en kinderrubriek als intermezzo.

Tweede competitiezege

Het was al langer duidelijk dat de KFPS-nieuwelingencompetitie dit jaar sterk is, met zeer aan elkaar gewaagde combinaties. De competitie kende in de reeds vijf verreden wedstrijden inmiddels al drie verschillende winnaars. Op CH Siegerswoude gingen de heren en dame-strijders er weer vol voor en mondde dit wederom uit in een spannende wedstrijd. Jolanda Slootjes, Jenny Veenstra en Harry de Jong velden het oordeel en zette Fryso 518 (Hessel 480) met Sybren Minkema op kop. Zijn houding, rechtgesteldheid en sterke voor- en achterbeengebruik werden geprezen. Epke van de Lits (Nane 492) met Albert Minkema werd tweede, vooral door het achterbeengebruik van Epke. Daarna kwam de stabiel presterende Gys (Tsjalle 454) met Jasper van Manen, gevolgd door Jesse J. van de Weidhoeve (Nane 492) met Jelle van der Weide en de laatste overrijder was Age Okkema met Hendrik fan ‘e Ridderdijk (Alwin 469) met Age Okkema.

Spontane actie

De limietklasse kende een kleine wijziging in de startlijst. Age Okkema besloot op de dag van het concours zijn sterke troef Stal de Mersken Dedmer (Nane 492) terug te trekken met het oog op het Centraal Onderzoek-traject die hij nu doorloopt. Dietmer fan ‘e Ridderdijk (Omer 493) mocht zijn vervanger zijn in de strijd om de Provincie Fryslân Prijs. En daar begon hij meteen maar sterk mee. De hengst die een jaar lang vrijwel niet aangespannen heeft gelopen, maar zich vooral onder het zadel met Jelmer Ketelaar heeft bewezen, liep voor de eerste keer voor de sjees een zeer uitstekende wedstrijd, met zelfs winst tot gevolg. “De hengst straalt zoveel plezier uit” was het jurycommentaar. Okkema liet hiermee Augustinus Hoekstra met GPD Aron (Jouwe 485) achter zich op een tweede plaats en Stal Okkema’s Jan K. (Alwin 469) met zoon Jelte Hoekstra op plek drie.

Overige rubrieken

De ereklasse was met vier stuks magertjes bezet vanwege een paar afmeldingen. Jelle van der Kooi won deze rubriek met Tjitte VDK (Andries 415). De damesklasse werd gewonnen door Anne Rikst Eppinga die Suzanne (Norbert 444) netjes voorstelde. De tweespanrubriek werd gewonnen door Augustinus Hoekstra met GPD Aron en GPD Ward (Thorben 466) en tot slot pakte Albert Minkema de zege in de netjes verlopen tandemrubriek met Idsert van de Lits (Maurits 437) en Epke van de Lits voor de sjees.

Suzanne (Norbert 444) met Anne Rikst Eppinga, winnaar damesklasse. Foto: Johanna Faber

Bekijk de volledige uitslagen hier:
https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/

Meer nieuws