Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Het Friese paard op plek 23 van het WBFSH-ranking

calendar_today 14 oktober 2021

In de ranglijst van meest succesvolle rassen in de paardensport staat het KFPS op plek 23 van het totaal van 43 rassen, aldus de ranking van de WBFSH, de World Breeding Federation for Sport Horses. Het hoogst geplaatste Friese paard is Marcus van ’t Rietveld Sport Elite AA (Beart 411) die met de Russische Marina Aframeeva internationaal Grand Prix rijdt.

Paradepaardjes: Marcus, Elias 494, Wirdmer en Jeroen

Het KFPS kreeg precies een jaar geleden de erkenning van de WBFSH. Daarmee komen de Friese paarden ook in de ranglijsten van de federatie terecht. Naast Marcus staat ook Elias 494 met Peter Spahn in de ranglijst, net als Paard van het Jaar Wirdmer fan ‘e Boppelannen Ster Sport Elite (Beart 411) en Lisanne Veenje en als nieuwkomer nestelt zich nu ook Jeroen Poll Sport Elite (Anders 451) met wederom Peter Spahn zich bij de Friese paarden die zich in de kijker rijden in de internationale dressuur.

Deel dit bericht

Meer nieuws