Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

HK Nieuws: Malou vom Friesenhof Altmark (Tiede 501) kampioen merries Friesian Talent Cup

calendar_today 11 januari 2024

De eerste kampioen van de KFPS Hengstenkeuring 2024 is een feit! Malou vom Friesenhof Altmark Ster (Tiede 501 x Wolfert 467) is op donderdag 11 januari in Leeuwarden kampioen van de merries geworden bij de Friesian Talent Cup 2024. De vierjarige merrie, in eigendom van dhr. en mevr. Elling uit Klötze in Duitsland, werd voorgesteld door amazone Sabine van de Loenhorst en kreeg complimenten voor haar balans en sterke achterbeengebruik én de ontwikkeling die de combinatie heeft doorgemaakt met de tips van de instructiedag.

Opvallende goede basisgangen

Zilver was er voor Mies Y. van de Sprong Ster (Teun 505 x Pier 448) en Fleur van Kempen, die samen met haar zus Elle van Kempen de fokkers zijn van deze vierjarige merrie. De combinatie uit Rijkevoort liet een verrichting zien met veel balans en ‘opvallende goede basisgangen’. Als derde werden Magnifique van Stal Brandsma (Ulbrân 502 x Olof 315) en fokker en eigenaresse Monique Brandsma geplaatst, die veel ruimte en techniek lieten zien in draf en galop, en een mooi naar de hand gereden stap.

Uitzonderlijk goed gepresteerd

De jury van de Friesian Talent Cup, vandaag bestaand uit Jorick Smit, Amber den Heyer en gastjury Bart Bax waren vol lof over de deelnemende merries in de finale van de negende en laatste editie van deze jonge paarden competitie. ‘De merries hebben hier vandaag uitzonderlijk gepresteerd in deze bijzondere ambiance en zijn allen zeer goed voorgesteld door de amazones’, aldus voorzitter Wendy van der Veen namens de jury.

Klik hier voor de volledige uitslag

Meer nieuws