expand_more
search

Horses2fly KFPS mencompetitie Koudum: sterke scores Ria Hettinga

calendar_today 5 juli 2021

De derde selectiewedstrijd van de Horses2fly KFPS mencompetitie in Koudum op zondag 4 juli bleek een goede dag voor Ria Hettinga. Met de zesjarige Wynvrouwe fan Stal Redia (Hessel 480) haalde ze 209 punten in de L, met Stal Hettinga’s Allure (Tsjalle 454) kwam ze in deze klasse op de tweede plaats met 206 punten. Deze dubbelslag herhaalde ze nog een keer in de tweede proef.

Veel competitie in de M

In de klasse M kwam Ria Hettinga ook goed voor de dag, nu met de een jaar jongere halfzuster van Wynvrouwe: Cea fan Stal Redia (Beart 411) kwam op kop met 208,5 punten, gevolgd door Renate Roling met Oukje fan it Hiem (Tsjalle 454) met 202 punten. De competitie in deze klasse is stevig. De tweede proef was namelijk een dubbelslag voor Cees de Haan die met Zweltsje fan Marksate (Tsjalle 454) en 197 de hoogste score haalde en ook de tweede plaats bezette met Amke fan ‘e Sylhoanne (Tsjalle 454) en 195 punten. De dames Roling en Hettinga kwamen op plek 3 en 4.

Twee maal winst voor Lysbeth van de Wal

In de klasse Z was het wederom Lysbeth van de Wal-Haanstra die met Rykman (Wimer 461) beide proeven op haar naam schreef. Daarmee verstevigde ze haar toch al sterke positie in deze klasse in het tussenklassement, met in haar kielzog Abe Brandsma met Stal Brandsma’s Tsjalda (Alwin 469). In de ZZ viel één aanspanning met een Fries paard te bewonderen. Pieter Okkema werd met de vijfjarige Anna Femke van de Noeste Hoeve Kroon AA (Gjalt 426), een halfzus van Sport Elite paarden Joce Femke (Tsjalle 454) en Geert (Maurits 437) automatisch twee maal eerste voor de selectie van deze mencompetitie.

In de klasse B wist Rianne Piek met Doudzen een proef te winnen met 201 punten. Karin Vermeulen en Bente werd tweede en wist in de tweede proef van de selectiekandidaten de hoogste score te halen.

Finale op 14 augustus in Tolbert

De finale van de mencompetitie zal overigens niet op 7 augustus in Rijs plaatsvinden, maar op 14 augustus in Tolbert, aansluitend aan de fokdag. Voordat het zover is zijn er nog twee selectiemomenten:
16 juli in Garijp
25 juli in Drachten
Finale: 14 augustus in Tolbert

Met dank aan fotograaf Cees van der Putten die een prachtige reeks foto’s heeft gemaakt van deze dag.

Deel dit bericht

Meer nieuws