Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Ria Hettinga pakt twee keer koppositie in de mencompetitie

calendar_today 12 december 2021

De Horses2fly KFPS mencompetitie op zondag 12 december in Sonnega leverde voor Ria Hettinga tweemaal de eerste plaats op. In de sterk bezette M haalde ze met Stermerrie Wynvrouwe fan Stal Redia (Hessel 480) 197 punten en liet Baukje van de Weide met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406) achter zich. Het is een spannende strijd tussen Wynvrouwe en Ylse die elkaar dit indoorseizoen al vaker op de hielen zitten.

Cea en Yersie C

In de Z kwam Ria ook op kop met de halfzus van Wynvrouwe, Cea fan Stal Redia Ster AA (Beart 411). Cees de Haan kwam met Amke fan ‘e Sylhoanne (Tsjalle 454) op de tweede plek terecht. Die positie haalde Cees ook in de ZZ met Zweltsje fan Marksate Ster Sport (Tsjalle 454), waar Udo de Haan met Yersie C (Hessel 480) de meeste punten haalde. Yersie wist ook al eerder een selectiewedstrijd te winnen waarmee de Kroon AAA-merrie een mooie uitgangspositie heeft voor de finale van deze mencompetitie.

Jonas en Werner winnen de B en de L

In de B was het Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) die op kop eindigde met 199,5 punten. Daarmee verstevigde Wilma haar positie in het tussenklassement, in november wonnen ze ook al in St. Nyk. De tweede plek was voor KFPS stamboekhengst Wardy 509 met Hendrik Eppinga. In de L kwamen zeven combinaties aan de start. Arie Bouwman met Werner haalde de koppositie met 195,5 punten, gevolgd door Lysbeth De Boer-Hettinga met Brecht (Pier 448) die 192 punten noteerde.

Finale in februari

Na deze selectiewedstrijd volgt er nog een selectiewedstrijd voor het mennen, in het weekend van 29 en 30 januari in Gaasterland.
De finale van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen zal samen met e finale in de dressuur tussen 18 en 20 februari in Sonnega plaatsvinden.

Deel dit bericht

Meer nieuws