Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

IBOP Nunspeet: 85,5 punten en Kroon voor Imke (Julius 486)

calendar_today 4 juni 2022

Zaterdag 4 juni haalde Imke van de Zwarte Parels Kroon AAA (Julius 486 x Felle 422) voor haar aangespannen IBOP 85,5 punten en behaalde daarmee haar Kroon-predicaat. Jelmer Chardon bracht de vierjarige merrie ‘super mooi’ voor, zo lichtte de jury Kristel van Duren en Jos van der Wal toe. ‘Heel lichtvoetig, mooi in balans en houding en met een goede techniek en goed ondertreden van het achterbeen.’ De  merrie, in eigendom van Leny Haytema en gefokt door Lucy Iraggi-van Hooff en C. de Wit, verdiende voor draf, houding & balans, souplesse en impuls een 8. Juni 2021 haalde de toen driejarige Imke haar Ster eerste premie op de locatiekeuring bij Stal Chardon. 

77 punten voor Greta M

Van de zes IBOP paarden scoorden de beide paarden in het aangespannen gedeelte de meeste punten. Naast Imke bracht Jelmer ook Greta M Ster (Alwin 469 x Tsjibbe 388) voor. De vierjarige merrie van Ute Eden uit Wangerland, gefokt door R. van der Meer, haalde 77 punten met op alle onderdelen een 7. ‘Het oogt nog wat jeugdig en ze zoekt nog wat naar de aanleuning’, lichtte Kristel van Duren toe. ‘Ze heeft ruimte en een goede takt in de stap, in de draf is de merrie fijn actief en mag nog wat meer zweefmoment laten zien.’

Greta M Ster (Alwin 469 x Tsjibbe 388) (Foto: Ingrid Truijens)
Deel dit bericht

Meer nieuws