Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Johnny Cash (Tsjalle 454) naar Panamerican games

calendar_today 17 september 2023

De Friese hengst Johnny Cash Ster Sport Elite (Tsjalle 454 x Tjimme 275) heeft zich met zijn amazone Carolina Córdoba geplaatst voor de Panamerican games die van 20 oktober tot en met 5 november in Chili gehouden worden.

Trainen in Duitsland

De 12-jarige Sterhengst met stamboeknaam Jelger fan it Hiem is eind 2021 overgegaan van Ted Kop Jansen naar Finca Sanro, de stoeterij in Mexico waar ook de stamboekhengsten Dedmer 519, Beant 517 en Rommert 498 staan. Doel was de hengst op het hoogste niveau in de dressuursport uit te brengen. Daarvoor is hij naar Duitsland gegaan waar zijn amazone Carolina Córdoba hem traint. In Nederland werd de hengst in de subtop gereden door Dana van Lierop die scores tot wel 75% met de hengst haalde.

Eens in de vier jaar

De Panamerican games is een internationaal sportevenement voor Noord-, Midden- en Zuid-Amerikaanse landen. Ze worden eens per vier jaar georganiseerd, het jaar voorafgaand aan de Olympische Zomerspelen.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws