Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

KFPS kampioenshengsten op de KWPN Stallion Show

calendar_today 27 januari 2023

Zaterdagmiddag 4 februari rond 17.00 uur zullen verschillende KFPS stamboekhengsten hun opwachting maken tijdens de KWPN Stallion Show in ’s Hertogenbosch. Tijdens het showblok ‘De zwarte parels van het Friesch Paardenstamboek’ laten maar liefst zes hengsten zien waarom zij de afgelopen jaren een kampioenstitel in ontvangst mochten nemen.

De vijfvoudig kampioen

Na voor de vijfde keer tot algemeen kampioen gekroond te zijn zal Jurre 495 ook bij de KWPN Stallion Show ongetwijfeld bevestigen waarom hij een echte showman is. Samen met zijn stalgenoot, en viervoudig Silver Bowl-winnaar, Eise 489 wordt hij in het dubbelspan lange lijnen gepresenteerd door Jelmer Chardon.

Dressuurtalenten

Ook onder het zadel zullen niet de minste hengsten de baan betreden. Matthys 504, de algemeen kampioen van 2020, en Teun 505, kampioen jongere hengsten van 2021, laten zien dat Friese paarden steeds meer hun plek beginnen te veroveren in de dressuurbaan. Matthys 504 is Intermediaire I geklasseerd en samen met zijn vaste amazone Corina van den Bunt hard aan het trainen voor hun debuut in de Zware Tour, zij zullen in ’s Hertogenbosch laten zien dat fokkerij en topsport prima samen gaan. Hetzelfde geldt voor Teun 505, die met Franka Loos in het zadel het Sport-Elite predicaat aan het veiligstellen zijn in de Prix St. Georges.

Kampioenshengsten

Echt alle KFPS stamboekhengsten die zich zullen presenteren mogen zich kampioen noemen, zo ook Tymen 503 en Herre 524. De kersverse reservekampioen oudere hengsten, Tymen 503, zal aan de hand met Jasper van Manen laten zien wat hem de titel heeft opgeleverd in Leeuwarden. Ook Herre 524, de algemeen kampioen van 2022 en reservekampioen jongere hengsten 2023, is klaar om aan de hand zijn beste beentje voor te zetten met Tsjalling de Boer.

Sport, fokkerij en entertainment

Het kan niet anders dan een spektakel worden met zoveel van onze zwarte parels op topniveau in de baan. Ook de rest van de dag belooft een mooie mix van sport, fokkerij en entertainment te worden. Meer informatie over de KWPN Stallion Show en toegangskaarten vind je hier.

Deel dit bericht

Meer nieuws