expand_more
search

KFPS Paard van het Jaar 2023: Jehannes 484

calendar_today 13 januari 2024

Jehannes 484 is op de Hengstenkeuring 2024 uitgeroepen tot KFPS Paard van het Jaar.
Uit handen van commissaris van de Koning Arno Brok werd de prijs van 1000 euro, beschikbaar gesteld door de provincie Friesland, overhandigd aan fokker Johannes Bakker en eigenaren familie Age Okkema en Jan en John Boot.

Stempelhengst Jehannes 484

‘Een stempelhengst’, beschreef voorzitter van de vakjury Richard Flier de twaalfjarige Jehannes 484. ‘De hengst die al jaren kampioenen levert op de fokdagen, een Sterpercentage van 67% bij zijn dochters haalt, zelf Sport Elite in drie disciplines is en dit jaar al vier fraaie Modeldochters leverde en al 21 Kroondochters heeft. Daarbij heeft hij met Auwert 514 en Foeke 520 twee goedgekeurde zonen.

Alle genomineerden waardige Paarden van het Jaar

Richard – die samen met Mirella van Leeuwen en Sietske Oosterbaande vakjury vormde, roemde de kwaliteit van de genomineerden die ‘stuk voor stuk waardige paarden van het jaar zijn.’ Meervoudig kampioen Jurre 495, internationaal dressuurpaard Johnny Cash, en wat te denken van de twee kanjers van merries: Wealtsje A die zelf op hoge leeftijd imponeert en dat ook doorgeeft aan haar nafok. En Berber van Brabantshof, de tweevoudig kampioene van de Centrale Keuring, een waanzinnige prestatie.