expand_more
search

Laatste wedstrijd mencompetitie: werken aan goede uitgangspositie voor de finale

calendar_today 24 januari 2024

De laatste selectiewedstrijd voor de Horses2fly KFPS mencompetitie vond plaats op zondag 21 januari in de Diamanthal Balkbrug. De laatste punten werden verdiend voor een plek in de finale die van 16 tot en met 18 februari in Sonnega gehouden wordt. Een finale waarbij ook de klassering van de selectiewedstrijden meetelt. Reden genoeg dus om no een paar belangrijke punten binnen te halen.

B: Gonne en Lutske op kop

In de klasse B was het Gonne Dijkstra die met Lutske fan Egypte (Alke 468) met 199 de meeste punten kreeg. Tweede werd Marrit de Vries met Jilles fan Sparjeburd (Tiede 501) en daarmee verzekerden zich deze twee dames van een plek in de finale.

L: Liesbeth en Jelle

In de goedgevulde klasse L was het Liesbeth van de Wal-Haanstra met Jelle van de Wolwarren (Nane 492) die 213,5 punten kreeg. Ze kwam daarmee op kop, met op 1,5 punten voorsprong op de nummer twee: Marrit de Vries met Ieteke Jildau fan Sparjeburd (Elias 494). Derde werd Angela Hoekman met Jildou fan Buma. Daarmee was de plaatsing van deze selectiewedstrijd gelijk aan de tussenstand in deze klasse.

M: Nynke en Femmie

Met 216,5 punten wist Nynke Veldhuis-Hilarides met Femmie fan S. (Onne 376) met een fraaie score en behoorlijke voorsprong de M te winnen. Tweede werd Lysbeth de Boer-Hettinga met Brecht, derde werd Udo de Haan met Twinn fan de Kressers (Bartele 472). Met hun klassering is een ticket voor Lysbeth en Nynke voor de finale veilig gesteld.

Z: weer Liesbeth, nu met Aat

In de Z was het Liesbeth van de Wal-Haanstra met Aat van de Wolwarren (Haike 482) die met 196,5 punten boven Tobias Ferwerda met Elske T.W. (Markus 491) eindigde. De ZZ werd gewonnen door Udo de Haan met Diamant Tr. van de Sprong (Andries 415) en ook zij kunnen zich gaan opmaken voor een mooi weekend in Sonnega.

Tweespannen

Bij de tweespannen haalde Wilma Reijnga met Guusje fan Westermeer en Jonas van de Miedweg (Maurits 437) de meest punten in de B. In de L was de koppositie voor Udo de Haan met Twinn (Bartele 472) en Its fan de Kressers (Hessel 480). Inge Hens kwam met Hayke (Andries 415) en Rikky (Tsjalle 454) op kop in de M. Deze mooie collectie dubbelspannen gaat een niet te missen kampioenschap worden tijdens de finale.