Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Marell en Jary (Tiede 501) kampioen vierjarigen HorsefitshopYFDC

calendar_today 9 juli 2023

Marell Hilberts en Black Beauty Stables Jary -stamboeknaam Jary van de Dompstede Ster AAA– (Tiede 501 x Epke 474) zijn op zondag 9 juli kampioen geworden bij de vierjarige paarden in de Horsefitshop Young Friesian Dressage Competitie. De beste ruin werd Jørgenson K. (Tiede 501 x Uldrik 457) gereden door Harmina Holwerda. Demi van Nuys reed de beste merrie bij de vierjarigen: Black Beauty Stables Stables Loeke – stamboeknaam Naam Loeke fan ‘t Hoolven Kroon AA – (Tiede 501 x Pier 448).

Sterk bezette vierjarige klasse

Aan de finale in Tolbert deden 12 vierjarige Friese paarden mee. Een mooie bezetting met veel kwaliteit. Met winst in de voorrondes hadden Hennie Roffel en Jefferson TKJ – stamboeknaam Jaring fan Galinga State Ster AA – (Ulbrân 502 x Tsjalle 454) een fraaie uitgangspositie. De winnaar van de Friesian Talent Cup kwam met een percentage van 75,4% als zesde in de uiteindelijke uitslag.

Hoogste finalescore en kampioen

Marell en Jary haalden met 80,4% de hoogste finalescore en stelden daarmee het kampioenschap veilig. De tweede plaats bij de vierjarigen was voor Leonie Evink met Jannick fan de Hynderhoeve Ster AA (Nane 492 x Rindert 406) die met 77,6% met de tweede hoogste score in de finale reed. Derde in deze competitie werd Lisette Westerbeek met Kjelt van Stal de Berkmeer Ster (Nane 492 x Wylster 463).

Meer nieuws