Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Mencompetitie Balkbrug: selectie op weg naar de finale

calendar_today 23 januari 2023

Balkbrug stond in het teken van de Horses2fly KFPS sportcompetitie. Na de dressuur op zaterdag 21 januari was het zondag 22 januari tijd voor de menners. Met de een na laatste selectiewedstrijd in de mencompetitie wisten een aantal hun goede positie te verstevigen en aantal klom met een sterk gereden proef omhoog in het klassement.

Klimmers in het klassement

In de B haalde Marrit de Vries met Ieteke Jildau fan Sparjeburd Ster AA (Elias 494) de meeste punten. Tweede werd Femke Greidanus met Sanne B. Sport (Thorben 466) en daarmee klimmen de beide dames in het tussenklassement omhoog.
In de L werd Daniëlla Smit met Het Swarte Paert Ieke-Renske Ster (Tymon 456) en daarmee staat ze dit seizoen nog als ongeslagen in het tussenklassement. Wilma Reijenga wist met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) de klasse M te winnen, voor Udo de Haan die met Its fan de Kressers Ster AA (Hessel 480) een half puntje achter haar eindigde
In de Z werd Renate Roling met Oukje fan it Hiem DL Ster Sport Elite AAA (Tsjalle 454) eerste met 198,5 punten. Hans Arends met Brechtsjen Wilora werd tweede en daarmee stegen ze flink in het tussenklassement.

Spannend in de finale

Ilona Woltman won de ZZ licht met Romke PJ (Folkert 353) met Elzelien Renssen en Veere fan Wylgster Pragt op de tweede plek. In het tussenklassement staan deze twee menners ook al op één en twee waarmee de finale nog spannend gaat worden.

Ook de tweespannen had een deelnemer: Inge Hens in de baan met Hayke en Rikky en reed in de B naar 210 punten. Een rubriek die helaas niet meedoet voor de selectie, maar wellicht is er tijdens de finale nog wel ruimte voor klasse tweespannen.

Nog één selectiewedstrijd, daarna finale

Deze maand is er nog één selectiewedstrijd voor de Horses2fly KFPS mencompetitie: op 29 januari in Harich. De finale vindt plaats tussen 17 en 19 februari in Sonnega.

Kijk voor het tussenklassement op www.kfpssport.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws