Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Mencompetitie Harich: dubbele winst voor Udo en Its

calendar_today 4 juni 2023

De Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen op zondag 4 juni in Harich leverde in de verschillende klassen een sportieve strijd op. Udo de Haan en Its fan de Kressers (Hessel 480) haalden een dubbelslag binnen.

Its fan de Kressers tweemaal op kop in de Z

In de Z wist Udo de Haan met Its fan de Kressers twee maal de winst binnen te halen. Met 201,5 punten had hij drie punten voorsprong op Tobias Ferwerda die met Elske t.W. (Markus 491) op de tweede plaats kwam. De tweede proef sloten Udo en Its met maar liefst 235 punten af, ruim voor de nummer twee: Angela Hoekman met Wieke fan Buma (Alwin 469) die in wedstrijdvorm groeien.

Concurrentie uit eigen stal

In de ZZ konden Ria Hettinga en Stal Hettinga’s Allure (Tsjalle 454) hun sterke start van het seizoen voortzetten. Ze haalden de winst in de ene proef binnen, de koploper in de andere proef was Ilona Woltman met good-old Romke PJ (Folkert 353) met 209 punten. De tweede plek in die proef was voor Ria en Allure die in hun andere proef concurrentie kregen uit eigen stal, deze keer met Cea fan Stal Redia (Beart 411).

Klasse M: Aat en Bente

In de klasse M was het Liesbeth van de Wal-Haanstra die met Aat van de Wolwarren (Haike 482) een hele mooie score van 219 punten neerzette. Karin Vermeulen kwam met Bente (Wolfert 467) op de tweede plaats. In de andere proef wisselden de dames van positie: Karin en Bente haalden hier de hoogste score van de selectiekandidaten. De tweede plaats was voor Liesbeth met Aat die met 196 punten ook twee sterke proeven neerzette.

Sterke bezetting in de B en de L

In het middaggedeelte was het tijd voor de B en voor de L. In deze sterk bezette klassen was er een flinke strijd. Zo wist Femke Greidanus met Sanne B. (Thorben 466) met 202 punten de hoogste score te halen voor Annemart Ferwerda die met Elskt t.W. (die ook al met vader Ferwerda sterk presteerde) en 200 punten de tweede plaats bezette. De tweede proef wist Annemart wederom de tweede plek te bezetten. Eerste werd Suzanne Witteveen met Cruijff fan Beabuorren.

Karin Hoekstra met Anneke van de Neel (foto: Johanna Faber)

In de L was het Daniëlla Smit met Het Swarte Paert Ieke-Renske (Tymon 456) die van de selectiekandidaten de hoogste score neerzette. Vic van Eijk met Kado kwam op plek twee, gevolgd door Udo de Haan met Jolene S.A. die daar weer een puntje lager uitkwam. De tweede proef ging naar Karin Hoekstra met Anneke van de Neel (Bente 412), Daniella en Ieke-Renske kwamen daarachter, gevolgd door Udo en Jolene.

Klik hier voor de complete uitslag van deze selectiewedstrijd.

Op naar de finale op 9 augustus

Na twee selectiewedstrijden volgen er nog vier selectiewedstrijden in deze Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen voor de grote finale op woensdag 9 augustus in Tolbert.

 

Meer nieuws