expand_more
search

Menfinale Horses2fly KFPS competitie: 33 combinaties naar Sonnega

calendar_today 31 januari 2024

De finale van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen zal op vrijdag 16 februari in Sonnega bij Manege de Caprilli plaatsvinden met maar liefst 33 combinaties. Wie gaat er met de felbegeerde Tinnen Menner voor de overall kampioen naar huis? En natuurlijk is er ook nog de fan ‘e Bûtemare trofee die uitgereikt wordt aan de beste deelnemer aan deze menfinale ouder dan 40 jaar en de JongKFPS talentenprijs……

Maximale selectiepunten

De finale start om 16.00 uur met de klasse B waar zes deelnemers zich voor hebben geplaatst. In deze klasse start Annemart Ferwerda met Elske t.W. (Markus 491) met de maximale score uit de selectiewedstrijden. Ook in de L wist een menner 210 punten te halen: Liesbeth van de Wal-Haanstra met Jelle van Wolwarren (Nane 492). Die ‘ongeslagen’ score verdiende Liesbeth ook nog eens in de Z waar ze met Aat van de Wolwarren (Haike 482) aan de start verschijnt.

Keuzemoment voor Angela Hoekman

In de klasse L zal Angela Hoekman nog een keuze moeten maken. Ze wist zich met twee paarden te plaatsen voor de finale: Jildou fan Buma (Eise 489) en Louise fan Hindrik’s Hiem (Alwin 469).

Finaleproef 40%

Er kan op de finaledag – ondanks een goede score op de selectiewedstrijden – overigens nog van alles gebeuren. In de uiteindelijke plaatsing tellen de behaalde punten van de selectiewedstrijden voor 60% mee in de einduitslag. De finale telt voor 40% mee in de klassering. Bij een gelijke stand geeft de finaleproef de doorslag.

Tweevoudig winnaar Wilma in de ZZ

Met 3 x 70 punten verdiende in de klasse ZZ Hette Jellema met Drys een goede uitgangspositie voor de finale. In deze klasse komt ook Wilma Reijenga aan de start met Jonas van de Miedweg (Maurits 437), twee jaar op rij winnaar van de Tinnen Menner. De klasse M wordt aangevoerd door twee combinaties: Lysbeth de Boer-Hettinga met Brecht en Nynke Veldhuis-Hilarides met Femmie fan S (Onne 376)

Zeven tweespannen

Het aantal tweespannen voor de finale is groter dan ooit. In de klasse B komen Wilma Reijenga, Lysbeth de Boer-Hettinga en Wytske Sijbrandij – Cnossen met hun tweespannen aan de start. In de klasse L en M komen daar Udo de Haan, Inge Hens, Erwin Pruim en Loek Kramer nog bij.

Kijk voor meer informatie op www.kfpssport.nl