Let op: Het Stamboekkantoor is verhuisd naar de Lavendelheide 13 in Drachten.

expand_more
search

Ook in Amerika een Paard van het Jaar verkiezing: uitslag 25 februari

calendar_today 7 februari 2023

De FHANA in Amerika heeft een viertal paarden genomineerd voor de verkiezing Paard van het Jaar 2022. Norbert 444, succesvol menpaard Sjaantje Kroon Sport AA, de kampioen van de merrieshow Gypsy KCF Kroon AA en de bijboek merrie Riatta zijn de vier gelukkigen.

De stemmingen zijn op de laatste dag van januari inmiddels gesloten, de uitslag wordt bekend gemaakt op 25 februari tijdens de jaarvergadering van de FHANA.

De drievoudig winnaar van de Hengstenkeuring, Norbert 444 hoeft natuurlijk geen enkele introductie. De KFPS stamboekhengst is in eigendom van Signature Friesians en heeft inmiddels zes zonen die zijn goedgekeurd. In Amerika werkt de 19-jarige hengst nog heel rustig door aan meer nakomelingen.

Menpaard Sjaantje Kroon Sport AA (Tsjerk 328 x Ritse 322) maakt met haar eigenaar Gail Aumiller furore in de mensport. Sjaantje is inmiddels 18 jaar en heeft gewonnen wat er te winnen valt in de aangespannen klassen. Ook in 2021 werd Sjaantje genomineerd voor Paard van het Jaar.

De vijfjarige Gypsy Kroon AAA (Hessel 480 x Tonjes 459) werd het afgelopen jaar kampioen op de merrieshow. Gypsy is in eigendom van Kettle Creek Friesians van Jack Vanderkooy en haalde in 2022 een IBOP van 80 punten.

De vierde genomineerde is bijboek merrie Riatta IA, een 10-jarige dochter van Versachi (Tsjalke 397 x Nykle 309) uit een stamboekmerrie van Tjesse 400. Riatta is in eigendom van Cindy Davis die de merrie succesvol onder het zadel uitbrengt. Ook Riatta werd vorig jaar al genomineerd voor deze titel.

Meer nieuws