expand_more
search

Royal Friesian Pin voor Amerikaanse Angie DePuydt

calendar_today 13 januari 2024

Op de Hengstenkeuring op zaterdag 13 januari heeft Angie DePuydt van de Amerikaanse Fenway Foundation de Royal Friesian Pin uitgereikt gekregen. KFPS bestuurder Miel Janssen reikte de pin uit en bedankte Angie voor haar toegewijde en onvermoeibare inzet voor de gezondheid van het Friese paard.

Buitengewoon verdienstelijk

Een Royal Friesian Pin is een onderscheiding voor leden die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging en het Friese paard.
Angie zit samen met Scott (die eerder al een Royal Friesian Pin ontving) en Shelley Kellnhofer en Rebecca McCartney en hun Fenway Foundation boven op het onderzoek naar onder andere aortaruptuur en slokdarmverlamming. Ze deelt zeer deskundig haar kennis, geeft voorlichting en verricht haar baanbrekende werk met veel toewijding.

Samenwerken voor gezondheid

Het KFPS heeft gezondheid op één en samen met de Fenway Foundation en Wageningen UR zijn de krachten gebundeld en worden kennis en ervaring uitgewisseld. ‘Het KFPS is trots op het werk dat Angie verricht’, lichtte Miel Janssen toe. ‘Met deze onderscheiding hopen we dat ze nog lang met ons samen mag werken aan het verbeteren van de gezondheid van het Friese paard.’

© DigiShots