Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Teun 505 mooiste jonge KFPS stamboekhengst (met video)

calendar_today 16 januari 2021

Vier hengsten, twee titels. Het woord was aan de jury bij het kampioenschap jonge hengsten. Teun 505 werd met schwung kampioen bij de jonge hengsten. Jurre 495 haalde op ervaring het reserve kampioenschap binnen.

Fraaie hengsten

Een prachtige rubriek, complimenteerde Sabien Zwaga. ‘Vier hele fraaie dekhengsten.’ Dedmer 519 met zijn excellente stap. ‘Maar is het genoeg voor het eremetaal?’, voerde de jury de spanning op. Jurre 495 die wederom fenomenaal in draf was. Of toch Tymen 503 met rastype en een snel achterbeen. Het werd Teun 505, met zijn fraaie model, en
Met als reserve kampioen Jurre 495, die groeide in de wedstrijd met veel front en een constante presentatie met zijn krachtige draf.

Jurre 495
KFPS Hengstenkeuring 2021
© DigiShots

Lichtvoetige draf

Menne 496 overtuigde, maar hoorde niet bij de laatste hengsten. Tymen 503 wel. Hij imponeerde in de eerste ronde met zijn lichtvoetige draf, maar kon het in de kampioenskeuring niet volhouden. Teun 505 imponeerde weer en bleef ook de tweede ronde in de baan. De krachtige en sterk bewegende Boet 516 kwam tekort voor de allerlaatste ronde, en dat gold ook voor Beant 517. Dedmer 519 was oprecht de verrassing en bleek met zijn souplesse in draf ook bij de laatste vier. Uiteindelijk waren het Teun 505 en Jurre 495 die de medailles verdeelden.

Deel dit bericht

Meer nieuws